Τι είναι ο Καρκίνος Θυρεοειδούς;

By Νέα και Ενημέρωση Ιούλ 30, 2023
Τι είναι ο Καρκίνος ΘυρεοειδούςΤι είναι ο Καρκίνος Θυρεοειδούς

Ο καρκίνος θυρεοειδούς αποτελεί έναν εντοπισμένο, υπέρμετρο και ταυτόχρονα ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του θυρεοειδούς αδένα. Η συχνότητα εμφάνισής του παρουσιάζει μία ραγδαία αύξηση τα τελευταία έτη. Αυτό το αποδίδουμε, κυρίως, στην συχνότερη διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων του τραχήλου για κάποια άλλη πάθηση, συγκριτικά με το παρελθόν. Εξαιτίας της τυχαίας ανακάλυψης αυτών των καρκινικών βλαβών, αυτές συχνά φέρουν την ονομασία τυχαιώματα (incidentalomas).

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αποστόλου εξηγεί παρακάτω όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τον Καρκίνο Θυρεοειδούς και την αντιμετώπισή του. Ο ιατρός είναι εξειδικευμένος στον κλάδο της Χειρουργικής των Ενδοκρινών Αδένων, με μακροχρόνια εμπειρία στην προσφορά υψηλής ποιότητας θεραπευτικών υπηρεσιών.

Καρκινος θυρεοειδους αδενα

Τύποι Καρκίνου Θυρεοειδούς

Σύμφωνα με την κυτταρική του προέλευση, διακρίνουμε τους ακόλουθους ιστολογικούς τύπους καρκίνου του θυρεοειδούς:

  • Θηλώδης καρκίνος
  • Θυλακιώδης καρκίνος
  • Καρκίνος θυρεοειδούς εκ των κυττάρων Hürthle
  • Μυελοειδής καρκίνος
  • Αναπλαστικός/Αδιαφοροποίητος καρκίνος
  • Λέμφωμα θυρεοειδούς

καλέστε τον Δρ. Αποστόλου

 

καρκινος θυρεοειδους-ειδη

Θηλώδης & Θυλακιώδης Καρκίνος Θυρεοειδούς

Ο θηλώδης και ο θυλακιώδης καρκίνος θυρεοειδούς ανήκουν στους καλώς διαφοροποιημένους καρκίνους θυρεοειδούς. Η προέλευση τους είναι από τα θυλακιώδη κύτταρα του θυρεοειδούς. Αποτελούν τους συχνότερους καρκίνους του θυρεοειδούς (85 – 90% του συνόλου), ενώ οι ασθενείς εμφανίζουν άριστο προσδόκιμο.

Ο θηλώδης καρκίνος έχει την τάση να εμφανίζει συχνότερα μεταστάσεις στους τραχηλικούς λεμφαδένες, σε αντίθεση με το θυλακιώδη καρκίνο, ο οποίος εμφανίζει συχνότερα απομακρυσμένες (αιματογενείς) μεταστάσεις (πνεύμονες, οστά).

Αναλυτικά μας εξηγεί ο χειρουργός Αποστόλου.

Διαβάστε  Οι καλύτεροι χειρουργοί Ορθοπεδικοί Αθήνα

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *