Πώς να καθαρίσετε ένα πληκτρολόγιο Laptop

καθαρισμος laptop

Τα πληκτρολόγια είναι εύκολα το πιο βρώμικο μέρος του υπολογιστή ή του Laptop μας. Είναι αυτό που αγγίζουμε πιο συχνά και ανεξάρτητα από το πόσο καθαρά νομίζετε ότι είναι τα χέρια σας, το επίπεδο βρωμιάς και βακτηρίων που μεταφέρονται από και προς το πληκτρολόγιό σας θα σας εκπλήσσει. Μην ανησυχείτε γιατί κάνατε τη σωστή επιλογή διαβάζοντας εδώ γιατί θα αναλύσουμε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας. Για να καθαρίσετε με ασφάλεια το πληκτρολόγιό σας, ανακινήστε απαλά το πληκτρολόγιό σας ανάποδα, στη συνέχεια ανατινάξτε τα ψίχουλα και τη σκόνη με κονσερβοποιημένο αέρα και, τέλος, σκουπίστε το πληκτρολόγιό σας με ένα πανί που έχει εμποτιστεί με οινόπνευμα.

Είναι τόσο απλό που μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως. Ωστόσο, το να μην γνωρίζετε πλήρως τα λεπτομερή βήματα πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του πληκτρολογίου του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το καλό είναι ότι είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε λεπτομερή βήματα και να διευκρινίσουμε τα πράγματα που θα κάνουν και δεν θα κάνουν καλό στο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας.

Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου του laptop σας θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορος και απλούστερος από όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε. Αυτό είναι τόσο απλό όσο μπορείτε να φάτε και να βουτήξετε τα δάχτυλά σας με γεύση τυριού στα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας ενώ στριμώχνετε για να ολοκληρώσετε τις εργασίες του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή σας. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μόνο τα παρακάτω βήματα λεπτομερώς και ο φορητός σας υπολογιστής θα είναι καινούργιος. Αποσύνδεση των πηγών ενέργειας Αυτό θα πρέπει να είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τον καθαρισμό φορητών υπολογιστών αλλά και για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια.

Διαβάστε  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Night Mode στο iPhone

Αποσυνδέστε το φορτιστή από την πρίζα και από το φορητό υπολογιστή. Απενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή και αφαιρέστε επίσης την μπαταρία. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η ασφάλεια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Η επισκευή Laptop στις περισσότετερες περιπτώσεις περιλαμβάνει και τον καθαρισμό από τους τεχνικούς.

Προετοιμασία των υλικών καθαρισμού που χρειάζονται

Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό χωρίς να προετοιμάσετε πρώτα τα υλικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Οινόπνευμα
  • Μπατονέτα
  • Συμπιεσμένος αέρας
  • Πανί από μικροΐνες

Γέρνοντας το πληκτρολόγιό σας ανάποδα

Υπάρχουν μεγάλα σωματίδια βρωμιάς και φαγητού που δεν έχουν κολλήσει πολύ βαθιά και μπορούν ήδη να αφαιρεθούν απλώς ανακινώντας τον φορητό υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε τον φορητό υπολογιστή σας ανάποδα και ανακινήστε τον απαλά.

Επιθεωρήστε το σωματικά και χτυπήστε το συνεχώς μέχρι να μην πέσουν ψίχουλα. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό γιατί το χέρι σας μπορεί να γλιστρήσει και δεν θα θέλετε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Χρήση πεπιεσμένου αέρα για περαιτέρω καθαρισμό Τώρα, μέρος της βρωμιάς δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα απλά ανακινώντας το επειδή έχουν κολλήσει ανάμεσα στα πλήκτρα ή είναι κολλημένα λόγω του λαδιού. Εδώ θα χρησιμοποιήσετε τον πεπιεσμένο αέρα ή τον κονσερβοποιημένο αέρα. Φυσήξτε τη σκόνη και τα υπολείμματα που κολλάνε στα πλήκτρα του πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας τον πεπιεσμένο αέρα.

Εάν δεν έχετε κονσερβοποιημένο αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ηλεκτρική σκούπα για να τραβήξετε τη σκόνη και τη γούνα από το πληκτρολόγιό σας.

Διαβάστε  Πως να βρείτε ένα καλό μεταχειρισμένο iphone

Απλώς να είστε προσεκτικοί γιατί ορισμένα πλήκτρα μπορεί επίσης να πιουν μια γουλιά εάν η ηλεκτρική σας σκούπα είναι πολύ δυνατή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα με τροφοδοσία USB που είναι ασφαλής για χρήση με πληκτρολόγιο.

Διαβάστε – Πώς να εγκαταστήσετε το Google Play Store στα Windows 11

Μερικοί χρησιμοποιούν μια λάσπη καθαρισμού που μπορεί να μπει ανάμεσα στα πλήκτρα για να αποδείξουν τη γούνα ότι η γάτα σας κοιμόταν πολύ καλά πάνω από το πληκτρολόγιό σας. Σκούπισμα του πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας το πανί από μικροΐνες Αυτό είναι το βήμα που θα διαγράψει την υπέροχη ανάμνηση ότι τρώτε το αγαπημένο σας λιπαρό σνακ ενώ χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας. Βρέξτε το πανί από μικροΐνες με οινόπνευμα και σκουπίστε απαλά τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιθεωρήσει ότι όλη η επίμονη βρωμιά θα φύγει από αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό πληκτρολόγιο, φροντίστε να καθαρίσετε επίσης το καλώδιο σύνδεσης και τη θήκη του πληκτρολογίου. Χρησιμοποιήστε μπατονέτες με οινόπνευμα για τους μικρούς χώρους όπως τα κενά ανάμεσα στα κλειδιά.

Αναζήτηση για το μοντέλο του Λάπτοπ

Αναζητήστε στο διαδίκτυο και βεβαιωθείτε ότι τα πλήκτρα του πληκτρολογίου σας μπορούν να αφαιρεθούν. Τα πλήκτρα των πληκτρολογίων ορισμένων μοντέλων φορητών υπολογιστών είναι ήδη μόνιμα συνδεδεμένα, επομένως ενδέχεται να προκληθεί βλάβη στον φορητό υπολογιστή σας εάν παραλείψετε αυτό το βήμα. Πάρε μία φωτογραφία Φροντίστε να τραβήξετε μια φωτογραφία του φορητού υπολογιστή σας πριν αφαιρέσετε τα πλήκτρα του, ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει το σωστό και ότι δεν αλλάξατε κατά λάθος τα κλειδιά μετά τον καθαρισμό. Θα ξέρετε επίσης αν το είχατε γρατσουνίσει κατά λάθος ή όχι.

Διαβάστε  Αλλαγή πληκτρολογίου Λάπτοπ - Πως να το κάνεις

Αφαιρέστε όλα τα Πλήκτρα

Αφαιρέστε απαλά τα κλειδιά, ένα-ένα, με τη βοήθεια ενός μικρού επίπεδου εργαλείου. Μπορείτε να αγοράσετε από το πλησιέστερο κατάστημα ηλεκτρονικών για το εργαλείο που χρειάζεστε ή μπορείτε επίσης να βρείτε από ένα σωρό υλικά που θα μπορούσατε να βρείτε στο σπίτι σας. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας γιατί μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για να αφαιρέσετε τα πλήκτρα.

Επίσης, φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο για να μην τα χάσετε κατά λάθος. Αν πάτε το μηχάνημα σε τεχνικό ρωτήστε τον αν στις επισκευές υπολογιστών, αναλαμβάνουν και τον καθαρισμό!

Καθαρισμός Πλήκτρων

Αυτή είναι η καρδιά του σχεδίου σας, να καθαρίσετε κάθε ένα από τα πλήκτρα και επίσης τα προηγουμένως απρόσιτα μέρη του πληκτρολογίου σας. Πρώτα, βρέξτε το πανί μικροϊνών σας με οινόπνευμα και τρίψτε απαλά εκείνα τα σημεία από τα οποία προέρχονταν προηγουμένως τα κλειδιά.

Προσέξτε και φροντίστε να βρέξετε λίγο οινόπνευμα στο πανί από μικροΐνες και να μην το βρέξετε πολύ γιατί το υγρό μπορεί να στάζει στα πλέον εκτεθειμένα εσωτερικά μέρη του πληκτρολογίου.

Στη συνέχεια, καθαρίστε κάθε ένα από τα πλήκτρα του πληκτρολογίου και ακόμη και κάτω από τα πλήκτρα με το πανί μικροϊνών που είναι επίσης εμποτισμένο με οινόπνευμα.

Συναρμολογήστε ξανά τα πλήκτρα στη θέση τους

Αφού καθαρίσετε επιτυχώς το πληκτρολόγιο, πρέπει τώρα να το επαναφέρετε. Τοποθετήστε απαλά κάθε ένα από τα κλειδιά και βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι εντελώς άθικτες.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *