Αλλαγή πληκτρολογίου Λάπτοπ – Πως να το κάνεις

Αλλαγή πληκτρολογίου Λάπτοπ -

Τα πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών αποτελούν βασικό μέρος κάθε φορητού υπολογιστή και είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που χαλάει όταν κάτι πάει στραβά με τον υπολογιστή σας. Ευτυχώς, η αντικατάσταση ενός πληκτρολογίου είναι απλή και ξεκάθαρη αν έχετε κάποιες βασικές γνώσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους. Τα παρακάτω βήματα θα σας καθοδηγήσουν σε αυτή τη διαδικασία:

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα ανταλλακτικό πληκτρολόγιο για το φορητό σας υπολογιστή.

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα ανταλλακτικό πληκτρολόγιο για το φορητό σας υπολογιστή.

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία ή τις γνώσεις για να το αφαιρέσετε, τότε θα είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα νέο.

Βγάλτε το επάνω κάλυμμα του φορητού σας υπολογιστή.

  • Αφαιρέστε τις βίδες που συγκρατούν το επάνω κάλυμμα του φορητού σας υπολογιστή στη θέση του.
  • Εντοπίστε τις βίδες που συγκρατούν το επάνω κάλυμμα του φορητού σας υπολογιστή στη θέση του και αφαιρέστε τις χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Ο αριθμός των βιδών ποικίλλει, αλλά συνήθως βρίσκονται σε κάθε πλευρά του φορητού υπολογιστή σας ή σε κάθε γωνία της πίσω πλευράς του (αν υπάρχει).
  • Ανασηκώστε την άκρη του επάνω καλύμματος του φορητού σας υπολογιστή και τραβήξτε το απαλά μακριά από τη βασική μονάδα του μέχρι να δείτε πού συνδέεται με άλλα εσωτερικά εξαρτήματα, όπως μεντεσέδες ή τους ίδιους τους μεντεσέδες, αν υπάρχουν- στη συνέχεια, αφήστε το στην άκρη προς το παρόν, ώστε να επικεντρωθούμε στην αφαίρεση άλλων εξαρτημάτων πριν συναρμολογήσουμε τα πάντα αργότερα!
Διαβάστε  5 τρόποι με τους οποίους το Responsive Design βελτιώνει την κατάταξη

Θα δείτε βίδες που συγκρατούν το πληκτρολόγιο στη θέση του και στις δύο πλευρές του.

Θα δείτε βίδες που συγκρατούν το πληκτρολόγιο στη θέση του και στις δύο πλευρές του πληκτρολογίου. Αν δεν είστε σίγουροι ποια πλευρά πρέπει να αφαιρέσετε, αναζητήστε τις βίδες που βρίσκονται πιο κοντά στην άκρη του πληκτρολογίου. Η επισκευή πληκτρολογίου laptop προτείνεται να γίνεται από επαγγελματίες. Δεν είναι απλό για αρχάριους χρήστες.

Αφαιρέστε αυτές τις βίδες με ένα κατσαβίδι Phillips και βάλτε τις στην άκρη σε κάποιο ασφαλές μέρος για να μην χαθούν.

Αφαιρέστε αυτές τις βίδες και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε το καλώδιο κορδέλας από τη μητρική πλακέτα και αποσυνδέστε το από την υποδοχή στο σώμα του φορητού υπολογιστή.

Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε αυτές τις βίδες και να αποσυνδέσετε το καλώδιο κορδέλας από τη μητρική πλακέτα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό σηκώνοντας το ένα άκρο του πληκτρολογίου και, στη συνέχεια, τραβώντας το απαλά μέχρι να ξεκολλήσει. Μόλις το κάνετε αυτό, αποσυνδέστε το από την υποδοχή του στο σώμα του φορητού υπολογιστή σας (θα μοιάζει με ένα ανάποδο U) και, στη συνέχεια, αφήστε στην άκρη το παλιό σας πληκτρολόγιο, ώστε να μην χάσετε κανένα εξάρτημα.

Η συσκευή θα πρέπει να είναι έτοιμη για χρήση: είναι προτιμότερο να αντικαταστήσετε ένα πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή όταν σταματήσει να λειτουργεί σωστά παρά να περιμένετε μέχρι να σπάσει εντελώς.

  • Τα πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών είναι πολύ εύθραυστα- μπορεί να υποστούν ζημιά από σκόνη ή υγρά, γεγονός που θα προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας τους.
  • Διατίθενται ανταλλακτικά πληκτρολόγια για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές, οπότε αν το δικό σας χαλάσει, μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο του ίδιου κατασκευαστή ή ακόμη και να αγοράσετε ένα εντελώς νέο μοντέλο φορητού υπολογιστή.
  • Τα ανταλλακτικά πληκτρολόγια δεν κοστίζουν πολύ και μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών -ή ακόμα και να εγκατασταθούν από οποιονδήποτε ξέρει πώς!
Διαβάστε  Άδεια Xρήσης Avntivirus - Την Χρειάζεσαι Πραγματικά;

Συμπερασματικά

Εάν το πληκτρολόγιο του φορητού σας υπολογιστή σταματήσει να λειτουργεί, είναι καλύτερο να μην περιμένετε μέχρι να χαλάσει εντελώς. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πληκτρολόγιο μόνοι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα από τις επισκευές, ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα. Διαφορετικά αναζητήστε για επισκευή laptop από ειδικούς τεχνικούς.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *