Δικηγορικό Γραφείο – Μια ευκαιρία για Νέους Δικηγόρους

δικηγορικό γραφείοδικηγορικό γραφείο

Η εργασία σε μια δικηγορική εταιρεία προσφέρει στους επαγγελματίες νομικούς την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και να προσπαθήσουν να κερδίσουν μια εταιρική σχέση. Το να μάθετε πώς είναι να αναλαμβάνετε εργασία ως δικηγόρος σε μια δικηγορική εταιρεία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο θα θέλατε να ασκήσετε το επάγγελμα του δικηγόρου. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε τι μπορείτε να περιμένετε κατά την εργασία σας σε ένα δικηγορικό γραφείο, συμπεριλαμβανομένων των τύπων δικαίου που ασκούνται στις εταιρείες, των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της εργασίας σε μια δικηγορική εταιρεία και του τυπικού εργασιακού περιβάλλοντος σε μια εταιρεία.

Τύποι δικηγορικών πρακτικών

Ορισμένα μεγάλα γραφεία χειρίζονται διάφορους τομείς του δικαίου, ενώ άλλα ειδικεύονται σε έναν τύπο δικαίου στο πλαίσιο ολόκληρης της πρακτικής. Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις τύποι δικαίου που εκπροσωπούν οι εταιρείες

Οικογενειακό δίκαιο

Οι δικηγόροι που εργάζονται στο οικογενειακό δίκαιο ειδικεύονται σε θέματα που επηρεάζουν τις οικογενειακές δομές και ρυθμίσεις. Αυτό περιλαμβάνει διαδικασίες διαζυγίου, συμφωνίες επιμέλειας, διαδικασίες υιοθεσίας και υποθέσεις ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Τα γραφεία οικογενειακού δικαίου αναλαμβάνουν επίσης τον ειδικό ρόλο της παρέμβασης στις νομικές διαδικασίες ανηλίκων.

Ποινικό δίκαιο

Οι ποινικοί δικηγόροι εργάζονται σε δύο αντίθετες θέσεις είτε για την υπεράσπιση είτε για τη δίωξη ατόμων που κατηγορούνται για την διάπραξη ενός εγκλήματος. Ο δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης προσπαθεί να υπερασπιστεί τα προσωπικά δικαιώματα των πολιτών καθώς υποβάλλονται σε δίκη. Οι εισαγγελείς εργάζονται για την υπεράσπιση του κράτους προκειμένου να καταδικάσουν έναν κατηγορούμενο αποδεικνύοντας την ενοχή του για ένα έγκλημα.

Διαβάστε  Σκέφτεστε να Σταδιοδρομήσετε στην Νομική Επιστήμη;

Δίκαιο σωματικών ατυχημάτων

Οι δικηγόροι προσωπικού τραυματισμού ασχολούνται με υποθέσεις όπου ένα άτομο προβάλλει αξίωση σχετικά με ιατρικό τραύμα που υπέστη λόγω ατυχήματος ή άλλου τραυματισμού. Οι υποθέσεις σε αυτόν τον τομέα μπορεί να περιλαμβάνουν αγωγές κατά της ευθύνης προϊόντων, τραυματισμούς στον χώρο εργασίας και αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Το δίκαιο των σωματικών βλαβών συχνά αφορά το δίκαιο των αδικοπραξιών ή πράξεις που μπορεί να είναι επιβλαβείς αλλά όχι παράνομες.

Εφετειακό δίκαιο

Οι δικηγόροι εφετών αναλαμβάνουν υποθέσεις πελατών που έχουν χάσει σε κατώτερα δικαστήρια και ασκούν έφεση στην υπόθεση σε ανώτερo επίπεδο. Η άσκηση του εφετειακού δικαίου απαιτεί από τους επαγγελματίες να επιχειρηματολογούν για μια νέα έκβαση για τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της επανάληψης της δίκης ή της αλλαγής της ποινής από τον δικαστή. Οι δικηγόροι εφετών μπορεί να διεξάγουν περισσότερη έρευνα από άλλους επαγγελματίες του νομικού κλάδου κατά την προετοιμασία για την προσβολή μιας δικαστικής απόφασης.

Πλεονεκτήματα Εργασίας σε Δικηγορικό Γραφείο

Ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα της εργασίας σε δικηγορικό γραφείο:

Σταθερός όγκος εργασίας: Οι εταιρίες συχνά αναλαμβάνουν πολλές υποθέσεις ταυτόχρονα για να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα νομικών υπηρεσιών στους πελάτες. Σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τα ατομικά ιατρεία, οι δικηγορικές εταιρείες συχνά παρέχουν έναν πιο σταθερό όγκο εργασίας στους υπαλλήλους.

Περισσότεροι πόροι: Οι εταιρίες προσφέρουν πολλαπλούς τύπους πόρων για τους εργαζόμενους. Αυτό περιλαμβάνει ευκαιρίες δικτύωσης από τις διασυνδέσεις της εταιρείας στον κλάδο. Οι δικηγορικές εταιρείες μπορεί επίσης να παρέχουν επιτόπιες βιβλιοθήκες έρευνας μαζί με κέντρα αντιγραφής και αλληλογραφίας.

Προώθηση των επιχειρήσεων: Τα δικηγορικά γραφεία παρέχουν αυτόματα το μάρκετινγκ και την αναγνώριση του ονόματος που πρέπει να παράγουν μόνοι τους όσοι ασκούν ατομική πρακτική. Η συνεργασία με μια εταιρεία σημαίνει ότι μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην τελειοποίηση της τέχνης σας ως δικηγόρος από ό,τι στη διαχείριση της δικής σας επιχείρησης ως ατομικός επαγγελματίας.

Διαβάστε  Δικηγόρος για Κληρονομικά - Πτυχές διαθήκης

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *