Σκέφτεστε να Σταδιοδρομήσετε στην Νομική Επιστήμη;

Δικηγόρος ΑθήναΔικηγόρος Αθήνα

Γιατί νομική;

Το δίκαιο αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας- στηρίζει τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η κοινωνία μας και προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

Η σταδιοδρομία στον τομέα της νομικής στην Ελλάδα προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα ευκαιριών, σε πολλούς τομείς και σε ποικίλους ρόλους. Αν σκέφτεστε τη δικηγορία ως καριέρα αλλά δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας ή για την πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε, παραθέτουμε ορισμένα πράγματα που θα θέλατε να εξετάσετε, καθώς και ορισμένες πηγές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες στην πορεία. Να θυμάστε ότι εκεί που ξεκινάτε μπορεί να μην είναι και εκεί που καταλήγετε- το σπουδαίο με μια καριέρα στη νομική είναι πόσες πόρτες μπορεί να ανοίξει και τι ευκαιρίες και εμπειρίες μπορεί να σας δοθούν.

Σας ταιριάζει μια καριέρα στη νομική επιστήμη;

Κανείς δεν γεννιέται δικηγόρος – οι δεξιότητες που χρειάζεστε για να γίνετε καλός δικηγόρος μπορούν να αναπτυχθούν μέσω της εργασιακής σας εμπειρίας, της κατάρτισης και των σπουδών σας.

Ανεξάρτητα από την τελική νομική σταδιοδρομία που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχετε άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες για να μπορείτε να συναλλάσσεστε με ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ανθρώπων. Η ικανότητα καλής επικοινωνίας με τους πελάτες και άλλους επαγγελματίες του νομικού κλάδου θα είναι απαραίτητη.

Εάν σκοπεύετε να γίνετε barrister ή solicitor advocate, οι άριστες ικανότητες αντιπαράθεσης και η αυτοπεποίθηση στη δημόσια ομιλία θα είναι ζωτικής σημασίας.

Διαβάστε  Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα - Η Πείρα μετράει

Θα πρέπει επίσης να είστε καλός λύτης προβλημάτων και να μπορείτε να αναλύετε μεγάλο όγκο αποδεικτικών στοιχείων. Μέρος του να είσαι καλός δικηγόρος περιλαμβάνει τη διενέργεια πολύπλοκης νομικής έρευνας και τη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ανάλογα με την τελική νομική σταδιοδρομία που επιδιώκετε, θα πρέπει να είστε καλός ομαδικός παίκτης ή να έχετε αυτοπεποίθηση στην ανεξάρτητη εργασία.

Συνολικά, είναι απαραίτητο να είστε προετοιμασμένοι καθώς και να μελετάτε και να εργάζεστε σκληρά.

Εκτός από την εξέταση των δεξιοτήτων που θα χρειαστείτε, παρακάτω θα βρείτε ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφασίσετε αν θέλετε να ακολουθήσετε καριέρα στο νομικό επάγγελμα.

Κατανοήστε τα βασικά στοιχεία του δικαίου

Γιατί δεν μελετάτε πρώτα λίγο το νόμο για να δείτε αν είναι για σας; Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι που προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα νομικής. Η πύλη Open Learn του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι ένας υψηλής ποιότητας πόρος στον οποίο μπορείτε να έχετε δωρεάν πρόσβαση, προσφέροντας διαδικτυακά μαθήματα νομικής σε εισαγωγικό επίπεδο. Επιπλεόν μπορείτε να προσεγγίσετε κάποιον δικηγόρο στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές ώστε να σας κατατοπίσει επάνω σε πληθώρα νομικών θεμάτων με βάση την εμπειρία του.

Κάντε την έρευνά σας … για τους διαθέσιμους ρόλους

Υπάρχουν πολλοί ρόλοι που σχετίζονται με τη νομική επιστήμη, όπως δικηγόρος, barrister, chartered legal executive, δικηγόρος κόστους, paralegal, νομικός διαχειριστής, νομικός γραμματέας και πολλοί άλλοι. Ορισμένοι έχουν πολύ καθορισμένες και χρονοβόρες διαδικασίες και απαιτήσεις προσόντων, ενώ άλλοι απαιτούν λιγότερο ακαδημαϊκά προσόντα ή κατάρτιση. Ορισμένοι ρόλοι σας επιτρέπουν να παραμείνετε γενικός δικηγόρος για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ άλλοι σας επιτρέπουν να εξειδικευτείτε σε έναν συγκεκριμένο τομέα του δικαίου από την αρχή.

Διαβάστε  Ο Δικηγόρος στο Διαζύγιο: Ο Σύμβουλος και Οδηγός σας στη Νέα Αρχή

Ερευνήστε τις απαιτήσεις εισόδου και εξόδου για να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς. Δεν χρειάζεται να αποφασίσετε αμέσως ποιος θα είναι ο νομικός σας ρόλος, αλλά είναι καλό να κατανοήσετε από νωρίς το εύρος των ευκαιριών και των διαθέσιμων διαδρομών σταδιοδρομίας.

Συνοψίζοντας, η Νομική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σπουδών παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης.

 

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *