Ποια είναι τα μυστικά για να γράψετε μια διπλωματική εργασία

Ποια είναι τα μυστικά για να γράψετε μια διπλωματική εργασίαΠοια είναι τα μυστικά για να γράψετε μια διπλωματική εργασία

Η συγγραφή μιας διατριβής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα μεγάλο έργο που απαιτεί οργάνωση και προγραμματισμό. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αν ξέρετε πώς να γράψετε μια διπλωματική εργασία, τότε δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Αυτός ο οδηγός θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συγγραφή μιας διπλωματικής εργασίας: πώς να επιλέξετε ένα θέμα, πώς να φτιάξετε ένα περίγραμμα και πολλά άλλα!

Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε ένα καλό θέμα.

Η επιλογή του θέματος στις διπλωματικές εργασιες είναι πολύ σημαντική. Θα αποτελέσει το κύριο σημείο εστίασης της διπλωματικής σας εργασίας και θα καθορίσει την επιτυχία της. Πρέπει να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον θέμα που να μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών για όλη τη διάρκειά του και όχι μόνο για μερικές σελίδες ή παραγράφους.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το θέμα που επιλέξατε είναι εφικτό- αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει αρκετή έρευνα πάνω σε αυτό μέχρι στιγμής, αλλά και ότι έχει μείνει αρκετός χώρος για νέες ανακαλύψεις στο μέλλον (αν έχετε ιδέες). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται συχνά η επιλογή προκλητικών θεμάτων: ενθαρρύνουν την περαιτέρω εξερεύνηση και οδηγούν σε περισσότερες ανακαλύψεις στην επιστήμη και την τεχνολογία!

Διαβάστε  Πώς να Διατηρείτε τις Επαγγελματικές σας Εγκαταστάσεις Καθαρές και Τακτοποιημένες;

“Γιατί είναι σημαντικό αυτό το θέμα;”.

  • Ποια είναι η σημασία αυτού του θέματος;
  • Ποια είναι τα οφέλη αυτού του θέματος;
  • Ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτού του θέματος;
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτού του ζητήματος και πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω παρέμβασης ή αλλαγής πολιτικής (κατά περίπτωση);

Αναρωτηθείτε: “Τι είναι αυτό το θέμα; Καταγράψτε τις ιδέες σας στο χαρτί.

Το να αναρωτηθείτε και να καταγράψετε τις ιδέες σας στο χαρτί είναι το πρώτο βήμα για τη συγγραφή της διατριβής σας.

Όταν ρωτάτε τον εαυτό σας “Γιατί είναι σημαντικό αυτό το θέμα;”, πρέπει να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση με έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους λόγους. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον εαυτό σας “Τι είναι αυτό το θέμα;”. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι η απάντησή σας περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν έγκυρο λόγο για τον οποίο έχει σημασία (και όχι απλώς επειδή κάποιος σας το είπε).

Αφού ορίσετε το αντικείμενο του έργου σας και δηλώσετε τη θέση σας με σαφήνεια και συντομία, είναι ώρα για δράση!

Βάλτε τις ιδέες σας στο μυαλό σας: Καθορίστε το αντικείμενο του έργου σας.

Το πρώτο βήμα στη συγγραφή μιας διατριβής είναι να βάλεις τις ιδέες σου στο μυαλό σου. Πρέπει να ορίσετε το αντικείμενο του έργου σας και το τι πρόκειται να μελετήσετε. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του καθορισμού:

  • Το πρόβλημα ή το ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί.
  • Το πεδίο εφαρμογής αυτού του προβλήματος ή ζητήματος (δηλ. ποιον επηρεάζει, πού υπάρχει).
  • Ερευνητικό ερώτημα(-α) που σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα/θέμα (τι το προκάλεσε;, πώς το διορθώνουμε;, κ.λπ.).

Μόλις ορίσετε αυτά τα πράγματα, προχωρήστε στο Βήμα 2: Ανάπτυξη της υπόθεσής σας

Διαβάστε  Πώς να διακοσμήσετε με λουλούδια για το σπίτι σας

Διατυπώστε τη θέση σας με σαφήνεια και συντομία.

Η δήλωση θέσης είναι η κύρια ιδέα που προσπαθείτε να αποδείξετε σε μια εργασία. Θα πρέπει να διατυπώνεται με σαφήνεια και συντομία, ώστε να μην προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη.

Οι δηλώσεις θέσης μπορούν να γραφτούν με δύο τρόπους:

  • Δηλώνετε άμεσα τη θέση σας σε ένα θέμα (π.χ. “Πιστεύω ότι…”). Αυτός ο τύπος δήλωσης θέσης είναι πιο συνηθισμένος στην ακαδημαϊκή γραφή, επειδή επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία κατά την ανάπτυξη επιχειρημάτων αργότερα στο δοκίμιο ή τη διατριβή.
  • Διατυπώστε μια άποψη που θα μπορούσε ενδεχομένως να αμφισβητηθεί από αντίθετες απόψεις (π.χ. “Φαίνεται ότι…”).

Μπορείτε να γράψετε μια διπλωματική εργασία αν ξέρετε πώς να την αντιμετωπίσετε!

  • Τα συμπεράσματα είναι το τελευταίο μέρος της διατριβής σας.
  • Τα συμπεράσματα πρέπει να είναι σαφή και περιεκτικά, συνοψίζοντας όλα τα κύρια σημεία της εργασίας σας σε μία ή δύο προτάσεις.
  • Θα πρέπει επίσης να είναι συγκεκριμένα και όχι γενικά (π.χ. “Το συμπέρασμά μου είναι ότι…”).
  • Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι να συνοψίσει τα όσα έχουν συζητηθεί σε όλο το σώμα της εργασίας, οπότε θα πρέπει να είναι συναφή με το όποιο θέμα εξετάζεται στη συγκεκριμένη εργασία ή έργο!

Συμπερασματικά

Όταν είστε έτοιμοι να γράψετε τη διπλωματική σας εργασία, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να σας διευκολύνουν. Πρώτον, μην αγχώνεστε πολύ γι’ αυτό! Να θυμάστε ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού σχεδίου σας, και αν αισθάνεστε ότι δεν πάει καλά ακόμα, τότε δεν υπάρχει λόγος πανικού. Μπορείτε πάντα να το αναθεωρήσετε αργότερα, όταν τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται πιο συγκεκριμένα από άποψη περιεχομένου ή δομής (πράγμα που ελπίζουμε να συμβεί νωρίτερα από ό,τι αργότερα). Δεύτερον, προσπαθήστε να μην αναλώνεστε υπερβολικά στο τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για τα δικά τους έργα – ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό με την πρώτη ματιά, αλλά πιστέψτε με: κανείς δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τη δουλειά του όσο νομίζει ότι ενδιαφέρεται! Τρίτον (και το πιο σημαντικό), να θυμάστε ότι η συγγραφή δεν είναι κάτι που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη- μερικές φορές αυτές οι μικρές ανωμαλίες στο δρόμο μπορούν να εξομαλυνθούν με το να παίρνετε τα πράγματα αργά και σταθερά με την πάροδο του χρόνου

Διαβάστε  Πόσο κοστίζει το SEO; Αναλυτικός Οδηγός

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *