Τι είναι η golden visa;

By Νέα και Ενημέρωση Ιούλ 31, 2023
golden visaGolden bitcoin lying on different banknotes. Cryptocyrrency compare with new virtual money. US dollar euro and other cash.

Η άδεια διαμονής επενδυτή, γνωστή ως Golden Visa αποτελεί τη δυνατότητα που παρέχεται εκ της νομοθεσίας στους υπηκόους τρίτων χωρών, να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα μας, εφόσον πραγματοποιήσουν επένδυση σε ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ.

Σε ποιους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια διαμονής επενδυτή (Golden Visa);

Oι περιπτώσεις στις οποίες χορηγείται άδεια διαμονής επενδυτή Golden Visa, είναι οι ακόλουθες: 1) σε πρόσωπα που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, η αξία της οποίας είναι τουλάχιστον 250.000 ευρώ, 2) σε πρόσωπα που διαθέτουν μέσω νομικού προσώπου ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριότητα, εφόσον τα εταιρικά μερίδια ή οι μετοχές τους ανήκουν πλήρως, 3) σε πρόσωπα που έχουν προβεί σε σύναψη μισθώσεως τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή ξενοδοχειακών καταλυμάτων, με χρονική διάρκεια που υπερβαίνει τα 10 έτη, εφόσον η αξία των συγκεκριμένων ακινήτων υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ, 4) σε επενδυτές που έχουν συνάψει σύμβαση χρονομεριστικής μίσθωσης, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 1652/86, 5) σε όσους έχουν αγοράσει αγροτεμάχιο ή οικόπεδο και έχουν συνάψει εργολαβικό ανέγερσης κατοικίας, που έχει κατατεθεί στην εφορία και η συνολική αξία για αγορά οικοπέδου και ανέγερση κατοικίας υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ, μετά από την προσκόμιση και αντιπαραβολή τιμολογίων και εξοφλητικών αποδείξεων.

Μας εξηγεί αναλυτικά ο Δικηγόρος Καμουζής.

Διαβάστε  Ιδέες για διακόσμηση σπιτιού για έπιπλα

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *