Το iPhone 12 Pro: Ένα κορυφαίο Smartphone που Εξακολουθεί να είναι Ανταγωνιστικό

iphone 12 proiphone 12 pro

Το iPhone 12 Pro κυκλοφόρησε το 2020 και ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones της χρονιάς. Η συσκευή διαθέτει μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης OLED με ανάλυση 2K, ενός ισχυρού επεξεργαστή A14 Bionic, ενός προηγμένου συστήματος κάμερας με τριπλής ανάλυσης 12MP και μιας νέας μπαταρίας που προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σχετικά με τα χαρακτηριστικά αυτού του σπουδαίου κινητού.

Τεχνικά αρακτηριστικά iPhone 12 Pro

Υπάρχουν τέσσερα νέα μοντέλα iPhone στη φθινοπωρινή σειρά, με αυτό το μοντέλο να είναι το μικρότερο από τα δύο τηλέφωνα επαγγελματικού επιπέδου. Αυτή η συσκευή έχει μεγαλύτερη οθόνη Super Retina XDR 6,1 ιντσών σε σύγκριση με το iPhone 11 Pro. Διαθέτει επίσης σύστημα τριπλής κάμερας και LiDAR.

Σχέδιο

Η Apple άλλαξε ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του iPhone στη σειρά της για το φθινόπωρο του 2020. Τα νέα μοντέλα έχουν την ίδια οθόνη από άκρη σε άκρη με εγκοπή, αλλά επέστρεψε ένα παλιό μοντέλο σχεδίασης: επίπεδες πλευρές. Το τελευταίο iPhone με αυτό το σχέδιο ήταν το αρχικό iPhone SE. Δίνει στα νέα iPhone μια χαρακτηριστική αλλά κλασική εμφάνιση και αίσθηση. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και το iPad Pro, το οποίο επίσης κινήθηκε σε επίπεδη σχεδίαση στην τρίτη γενιά του.

Πωλείται σε τέσσερα φινιρίσματα από ανοξείδωτο χάλυβα, όπως γραφίτη, ασήμι, χρυσό και μπλε του Ειρηνικού.

Απεικόνιση

Και τα τέσσερα μοντέλα χρησιμοποιούν οθόνες OLED Super Retina XDR με τα μοντέλα επαγγελματικού επιπέδου να λαμβάνουν πιο προηγμένες οθόνες.

Το μικρότερο μοντέλο Pro αυξάνεται από 5,8 ίντσες σε 6,1 ίντσες αυτή τη γενιά. Η αύξηση του μεγέθους της οθόνης το διαφοροποιεί περαιτέρω από το iPhone 12 mini 5,4 ιντσών στο κάτω μέρος της σειράς.

Διαβάστε  4 Λόγοι για να Επισκεφτείς την Κέρκυρα

Για το 2020, η Apple έχει επίσης διασφαλίσει ότι τα μοντέλα Pro, όπως το iPhone 12 Pro, έχουν ανώτερη ποιότητα βίντεο, με τη συμπερίληψη της υποστήριξης για εικόνες βάθους χρώματος 10 bit σε βίντεο HDR. Οι ευρυγώνιες οθόνες P3 διαθέτουν επίσης λόγο αντίθεσης 2 εκατομμυρίων προς 1, μέγιστη φωτεινότητα 800 nits, μέγιστη φωτεινότητα 1.200 nits για HDR και υποστήριξη TrueTone.

Όλα τα μοντέλα iPhone 12 χρησιμοποιούν το μπροστινό κάλυμμα Ceramic Shield της Apple, το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε σε συνεργασία με την Corning. Προσθέτει «ένα νέο βήμα κρυστάλλωσης σε υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσει νανοκεραμικούς κρυστάλλους μέσα στη γυάλινη μήτρα, αυξάνοντας την απόδοση πτώσης κατά 4 φορές».

Κάμερες

Γύρω από το πίσω μέρος, η Apple έχει την ίδια διάταξη κάμερας όπως το 2019, με τρεις κάμερες 12 megapixel που καλύπτουν εύρος Ultra Wide, Wide και Telephoto, με οπτικό ζουμ 4x, οπτικό ζουμ 2x και ψηφιακό ζουμ 10x. Εξοπλισμένο με διπλή οπτική σταθεροποίηση εικόνας, διαθέτει λειτουργίες Πορτραίτου και Φωτισμού Πορτραίτου, Νυχτερινή λειτουργία, Έξυπνο HDR και λειτουργίες Πανόραμα.

Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας έχει αναβαθμιστεί σε μετατόπιση αισθητήρα τύπου DSLR, όπου ο αισθητήρας κινείται αλλά ο φακός όχι, επιτρέποντας στην εικόνα να παραμένει πιο ευκρινής και να γίνονται μεγαλύτερες εκθέσεις που καταγράφουν περισσότερο φως, ακόμη και διάρκειας έως και δύο δευτερολέπτων όταν κρατιέται στο χέρι. Μπορεί να προσαρμόσει έως και 5.000 φορές το δευτερόλεπτο, περίπου πέντε φορές περισσότερες ρυθμίσεις από παρόμοια συστήματα που χρησιμοποιούνται στη σειρά iPhone 11 Pro.

Η Apple εκείνη την χρονιά παρουσίασε επίσης το Apple ProRAW για τη σειρά Pro, μια νέα μορφή απεικόνισης που συνδυάζει τη φωτογραφία RAW με λειτουργίες υπολογιστικής φωτογραφίας όπως το Deep Fusion και το Smart HDR. Αυτό περιλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του χρώματος, των λεπτομερειών και του δυναμικού εύρους, όλα από την εφαρμογή Κάμερα του iPhone.

Διαβάστε  Ιδέες για διακόσμηση σπιτιού για έπιπλα

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *