Ανακαίνιση Επαγγελματικών Χώρων – Ένας Σίγουρος Δρόμος Επιτυχίας

ανακαίνιση επαγγελματικών χώρωνανακαίνιση επαγγελματικών χώρων

Η ανακαίνιση περιγράφει μια σειρά προγραμματισμένων αλλαγών και αναβαθμίσεων σε μια επιχειρηματική εγκατάσταση. Η ανακαίνιση γραφείων και κτιρίων πραγματοποιείται κατά καιρούς στο περιβάλλον των περισσότερων επιχειρήσεων, με δική τους πρωτοβουλία ή με πρωτοβουλία άλλων, ως απάντηση σε νέες ανάγκες, τεχνολογικές πιέσεις ή απλώς την ανάγκη για συντήρηση και ανανέωση. Η ανακαίνιση, για μια επιχείρηση, μπορεί να αποτελεί απάντηση στη μείωση των πωλήσεων. Όπως λέει ένα αρχαίο κινεζικό ρητό: “Όταν η δουλειά επιβραδύνεται, βάψε τον πάγκο κόκκινο”.

Μια καλά μελετημένη και προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια ανακαίνισης μπορεί να αναζωογονήσει μια επιχείρηση και να της προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για να αναπτυχθεί. Αλλά οι περίοδοι ανακαίνισης έχουν και μια αρνητική πλευρά: μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητα, να δημιουργήσουν ταλαιπωρία για τους πελάτες, να κοστίσουν χρήματα και να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι ταλαιπωρίες που σχετίζονται με την ανακαίνιση γραφείων και κτιρίων καθιστούν συχνά πρακτικά αδύνατο για τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν ακριβώς το ίδιο επίπεδο λειτουργίας που συναντούσαν κατά τις περιόδους που δεν γινόταν ανακαίνιση. Όμως σε κάθε περίπτωση οι επιχειρηματίες μπορούν -είτε είναι ενοικιαστές κτιρίων είτε διαχειριστές κτιρίων- να λάβουν διάφορα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι αρνητικές πτυχές της ανακαίνισης ελαχιστοποιούνται.

Ενοικιαστές Μικρών Επιχειρήσεων και Ανακαίνιση

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι συνιδιοκτήτες ενός κτιρίου με άλλες επιχειρήσεις. Αυτοί οι επιχειρηματίες μπορεί κάλλιστα να βρεθούν αντιμέτωποι με μια επικείμενη ανακαίνιση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους σε παλαιότερα κτίρια. Μερικές φορές οι ανακαινίσεις αυτές πραγματοποιούνται εντός του φυσικού χώρου της ίδιας της επιχείρησης- σε άλλες περιπτώσεις, η ανακαίνιση μπορεί να περιορίζεται σε κοινόχρηστους χώρους – λόμπι, εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, συστήματα κλιμακοστασίων/ανελκυστήρων κ.λπ. που μοιράζονται όλοι οι ενοικιαστές. Σε κάθε περίπτωση, η επικείμενη άφιξη ενός συνεργείου ανακαίνισης θα πρέπει να σηματοδοτεί μια περίοδο προετοιμασίας εκ μέρους του ιδιοκτήτη της μικρής επιχείρησης. Οι ενοικιαστές συνήθως καλωσορίζουν τα έργα ανανέωσης που καθιστούν τις εγκαταστάσεις πιο βολικές και ελκυστικές, αλλά κατά την περίοδο κατά την οποία η ανακαίνιση πραγματοποιείται στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες μπορεί να βρεθούν να αισθάνονται από άγχος έως βαθύ θυμό για τον αντίκτυπο που έχει (ή φαίνεται να έχει) στην εταιρεία τους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο μια μικρή επιχείρηση μπορεί να ελαχιστοποιήσει αυτά τα αρνητικά είναι η δημιουργία και διατήρηση καλών γραμμών επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακαίνισης.

Διαβάστε  Τρόποι διαφήμισης επιχείρησης

Αρκετά όμως με τα διαδικαστικά, ας αναλύσουμε τώρα τα βήματα μιας αποτελεσματικής ανακαίνισης ικανής να εκτοξεύσει τα έσοδα της επιχείρησής σας.

Ποια είναι τα Βασικά Βήματα μιας Ανακαίνισης;

  • Μελετήστε το καταναλωτικό κοινό σας: Η γνώση είναι δύναμη, και το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα σας όταν ξεκινάτε μια ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι να γνωρίζετε την αγορά σας. Ερευνήστε τους ανταγωνιστές για να πάρετε μια ιδέα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται στην τοπική σας αγορά- τηλεφωνήστε σε επιχειρήσεις και επισκεφθείτε εκθεσιακούς χώρους.
    Επίσης, παρακολουθήστε εκθέσεις σχεδιασμού και αναδιαμόρφωσης.
  • Επιλέξτε το κατάλληλο στυλ και ύφος: Το στυλ και το ύφος της ανακαίνισης πρέπει να είναι συμβατά με την επιχείρηση σας και με το κοινό που απευθύνεστε. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση εστίασης θα πρέπει να έχει ένα πιο φιλόξενο και χαλαρό περιβάλλον, ενώ μια επιχείρηση τεχνολογίας θα πρέπει να έχει ένα πιο σύγχρονο και δυναμικό περιβάλλον.
  • Καταρτίστε ένα λεπτομερές σχέδιο: Το σχέδιο της ανακαίνισης πρέπει να είναι λεπτομερές και να περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλή εικόνα του κόστους και του χρόνου που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.
  • Επιλέξτε επαγγελματίες με εμπειρία και τεχνογνωσία: Η επιλογή των κατάλληλων επαγγελματιών είναι απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακαίνισης. Ζητήστε συστάσεις από φίλους, γνωστούς ή άλλους επαγγελματίες, και φροντίστε να ζητήσετε προσφορές από αρκετές εταιρείες πριν κάνετε την τελική σας επιλογή.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *