Πως να μετακομίσεις με ασφάλεια

Πως να μετακομίσεις με ασφάλεια

Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά με προετοιμασία μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική!

Προγραμματίστε το μέλλον.

Θα θέλετε να σχεδιάσετε το μέλλον. Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, η επόμενη κίνησή σας θα γίνει σε πέντε χρόνια ή λιγότερο. Επομένως, πριν ξεκινήσετε αυτή τη μετακόμιση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είδους σπίτι ή διαμέρισμα θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις ανάγκες σας. Επιλέξτε με σύνεση πως θα κινηθείτε είτε πρόκειται για ενοικίαση φορτηγού είτε για κανονική μετακόμιση.

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα τα υπάρχοντά σας θα είναι ασφαλή και προστατευμένα κατά τη μεταφορά, καθώς και να ελαχιστοποιήσετε το άγχος όταν φτάσει η ημέρα της μετακόμισης. Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε πόσο χώρο καταλαμβάνει κάθε αντικείμενο, ώστε όταν έρθει η ώρα για την επόμενη μεγάλη μετακόμισή σας, να ξέρετε ακριβώς ποιο μέγεθος κουτιού ή μονάδας αποθήκευσης θα λειτουργήσει καλύτερα για αυτά.

Μην αγχώνεστε.

Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα, γι’ αυτό μην προσπαθείτε. Όταν σχεδιάζετε τη μετακόμισή σας, επικεντρωθείτε στα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσάς και την οικογένειά σας. Αν ανησυχείτε για κάθε μικρή λεπτομέρεια της μετακόμισης, τότε αυτή θα σας φανεί υπερβολική και αγχωτική – και αυτό θα κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι χρειάζεται!

Διαβάστε  Αξίζει να Επισκεφθείτε την Κέρκυρα; 2 Λόγοι για να Επισκεφθείτε την Κέρκυρα το 2024

Μην αγχώνεστε ούτε για το τι κάνουν οι άλλοι- να θυμάστε ότι η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική, οπότε δεν υπάρχει λόγος για συγκρίσεις.

Μην αγχώνεσαι και μην αγχώνεσαι: Κάντε έναν κατάλογο με όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν μετακομίσετε.

 • Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν μετακομίσετε.
 • Μην ξεχάσετε να πακετάρετε σημαντικά έγγραφα, όπως το διαβατήριο ή το πιστοποιητικό γέννησης.
 • Μην ξεχάσετε να συσκευάσετε πράγματα που χρειάζεστε άμεσα στο νέο σας σπίτι, όπως είδη υγιεινής και ρούχα που είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν θα καταστραφούν από τα κιβώτια/σακούλες μετακόμισης.
 • Μην ξεχνάτε πράγματα που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρουν οι άλλοι όταν φτάσουν στο νέο σπίτι (π.χ. σκεύη κουζίνας).

Αποκτήστε τα κατάλληλα είδη και τον κατάλληλο εξοπλισμό μετακόμισης.

 • Ενοικίαση φορτηγού ή πρόσληψη εταιρείας μεταφορών.
 • Υλικά συσκευασίας, κουτιά, ταινία και μαρκαδόρους.
 • Κουβέρτες και μαξιλάρια μετακόμισης για την προστασία των επίπλων σας από γρατζουνιές κατά τη μεταφορά.
 • Καροτσάκια μετακόμισης ή μαξιλάρια επίπλων για βαριά αντικείμενα (π.χ. κρεβάτια ή καναπέδες). Αυτά μπορούν να ενοικιαστούν από τους περισσότερους μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης, αλλά συχνά δεν περιλαμβάνονται στην προσφορά τους όταν κάνετε κράτηση μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου – γι’ αυτό φροντίστε να ρωτήσετε σχετικά πριν επιβεβαιώσετε οτιδήποτε! Διαφορετικά, θα σας κοστίσει επιπλέον χρήματα την ώρα της παραλαβής, τα οποία θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε νοικιάζοντας αυτά τα πράγματα μόνοι σας αντί να βασίζεστε στη γενναιοδωρία των άλλων. * Ετικέτες για κάθε αντικείμενο με το όνομά του γραμμένο και στις δύο πλευρές, ώστε να μην μπερδευτεί κανείς αργότερα όταν ξεπακετάρει τα πάντα μετά την εκφόρτωση στο νέο του σπίτι/διαμέρισμα κ.λπ…
Διαβάστε  Συμβουλές για μια καλύτερη διατροφή

Εάν μετακομίζετε σε μεγάλες αποστάσεις και έχετε πολλά πράγματα, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα φορτηγό. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς, αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα για να προσλάβετε ανθρώπους που κάνουν αυτό το επάγγελμα, σκεφτείτε να ρωτήσετε φίλους ή μέλη της οικογένειας που μπορεί να σας βοηθήσουν με τη μεταφορά των πραγμάτων σας. Αναζητήστε στη περιοχή σας για μεταφορές μετακομίσεις Περιστέρι και ζητήστε αναλυτική εκτίμηση.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, υπάρχουν υπηρεσίες που παραδίδουν φορτηγά μέχρι την πόρτα σας, ώστε να μπορείτε να τα μαζέψετε όλα μόνοι σας!

Εάν μετακομίζετε από ένα μέρος του σπιτιού σας σε ένα άλλο, υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη φύλαξη των αντικειμένων σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Ίσως θελήσετε να νοικιάσετε μια μονάδα αποθήκευσης για τα έπιπλα και τα άλλα υπάρχοντά σας, αν δεν έχετε χώρο για όλα αμέσως στο νέο σας σπίτι.

Αν αυτό σας ακούγεται σαν αυτό που χρειάζεστε, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 • Κοιτάξτε σε διάφορες εγκαταστάσεις πριν επιλέξετε μία, επειδή μπορεί να διαφέρουν πολύ σε τιμή και ποιότητα. Ορισμένες χρεώνουν με το μήνα, ενώ άλλες χρεώνουν με βάση τον όγκο ή το βάρος- ορισμένες διαθέτουν καλύτερα συστήματα ασφαλείας από άλλες- ορισμένες προσφέρουν κλιματιζόμενες μονάδες, ενώ άλλες όχι (κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αποθηκεύετε αντικείμενα όπως έργα τέχνης). Όταν συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ διαφορετικών χώρων, βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, ώστε τυχόν επιπλέον χρεώσεις να μην δικαιολογούνται με βάση την ευκολία και όχι την αναγκαιότητα!

Αποσυμφορήστε πριν μετακομίσετε, ώστε να έχετε λιγότερα πράγματα να πακετάρετε και να ξεπακετάρετε!

Διαβάστε  Μετακόμιση Γραφείου - Το Σχέδιο των Ειδικών

Αν υπάρχουν αντικείμενα στο σπίτι σας που δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό ή αν δεν σας δίνουν χαρά όταν τα χρησιμοποιείτε, σκεφτείτε να τα ξεφορτωθείτε. Μπορεί επίσης να θέλετε να ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν ταιριάζει καλά στο νέο χώρο ή στο σχέδιο τρόπου ζωής της οικογένειάς σας. Αν υπάρχουν αντικείμενα στο υπόγειο ή στη σοφίτα που ανήκουν αλλού, μεταφέρετέ τα τώρα και όχι αργότερα–θα εξοικονομήσετε χρόνο, αφού δεν θα χρειαστεί να τα ξαναψάξετε όλα αργότερα.

Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά με προετοιμασία και προγραμματισμό μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική!

 • Μην αγχώνεστε γι’ αυτό. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μετακόμισή σας λιγότερο αγχωτική είναι να μην ανησυχείτε γι’ αυτήν μέχρι την ημέρα της μετακόμισής σας. Είναι εξίσου σημαντικό να μην αφήσετε το άγχος να σας εμποδίσει να κάνετε σχέδια με φίλους ή μέλη της οικογένειας που θέλουν να σας βοηθήσουν. Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια όταν συσκευάζετε κουτιά ή μετακινείτε έπιπλα – όσο περισσότερα χέρια στο κατάστρωμα, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν τα πράγματα!
 • Ζητήστε βοήθεια από άλλους όταν χρειάζεται. Αν υπάρχουν εργασίες που απαιτούν ειδικές δεξιότητες (όπως η ανύψωση βαρέων αντικειμένων), σκεφτείτε να προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς αντί να τις δοκιμάσετε μόνοι σας- αλλά αν όλοι οι άλλοι έχουν ήδη πάει σπίτι τους μέχρι τότε; Λίγη μυϊκή δύναμη συμβάλλει πολύ στη μείωση της καταπόνησης της πλάτης κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας- οπότε μη διστάσετε να ρωτήσετε στην πόλη αν κάποιος άλλος χρειάζεται μερικά επιπλέον χέρια!

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά με προετοιμασία μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *