Πως να αυξήσω τους followers στο Instagram

Πως να αυξήσω τους followers στο Instagram

Πως να αυξήσω τους followers στο Instagram. Το Instagram είναι μια θαυμάσια πλατφόρμα για την προβολή της επωνυμίας σας σε νέους πελάτες και την οικοδόμηση συνδέσεων με άλλους ανθρώπους του κλάδου. Αλλά αν δεν αυξάνετε τους ακολούθους σας, τότε σε τι θα ωφελήσει όλη αυτή η έκθεση; Για να αυξήσετε το κοινό σας στο Instagram, πρέπει να επικεντρωθείτε στη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου και στην αλληλεπίδραση με τους άλλους. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς πιο γρήγορα από ποτέ!

Δημιουργήστε συναρπαστικό περιεχόμενο

  • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι σχετικό με το κοινό-στόχο σας.
  • Χρησιμοποιήστε μια πιασάρικη εικόνα.
  • Δημιουργήστε μια αίσθηση επείγοντος χρησιμοποιώντας τις λέξεις “περιορισμένος χρόνος” ή “μόνο”. Για παράδειγμα: “Αυτή η προσφορά λήγει σε 24 ώρες!” και “Αποκτήστε αυτή την προσφορά όσο διαρκεί!” μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη δέσμευση, επειδή οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν αν νιώθουν ότι χάνουν κάτι καλό αν δεν δράσουν τώρα.
  • Χρησιμοποιήστε μια πρόσκληση για δράση (CTA). Το CTA θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο, σαφές και συνοπτικό, ώστε να είναι εύκολο για τους χρήστες να καταλάβουν τι ενέργεια θέλετε να κάνουν όταν το δουν στις ιστορίες Instagram ή στις αναρτήσεις στο feed τους, καθώς και πού ακριβώς μέσα σε αυτές τις ιστορίες/ αναρτήσεις πρέπει να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο CTA, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ακριβώς πού πρέπει να κάνουν κλικ για να ολοκληρώσουν με επιτυχία την όποια εργασία ή εργασίες απαιτούνται πριν συνεχίσουν την καθημερινή τους ρουτίνα ή αλλιώς γνωστή ως επιστροφή σε offline mode και πάλι, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών ενώ τρώνε δείπνο και τα λοιπά ad infinitum ad nauseam…
Διαβάστε  Φωτογράφιση Βάπτισης - Η πιο όμορφη μέρα της οικογένειας

Ενημερώστε συχνά τον λογαριασμό σας

Για να αυξήσετε τους οπαδούς σας, πρέπει να ενημερώνετε συχνά τον λογαριασμό σας. Όσο πιο συχνά δημοσιεύετε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σας προσέξουν και θα σας ακολουθήσουν. Προσπαθήστε να δημοσιεύετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ή ακόμα και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν είναι δυνατόν. Είναι σαφές ότι η διαφήμιση στα Social Media, πρέπει να έχει στρατηγική. Χρειάζεστε μετρήσιμους στόχους.

Για να λάβετε περισσότερα likes στο Instagram, είναι σημαντικό να δημοσιεύετε σε ώρες που οι ακόλουθοί σας είναι online, ώστε να μπορούν να δουν αμέσως τι μοιράζεστε μαζί τους. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι κάθε ανάρτηση έχει καλό ποιοτικό περιεχόμενο, προκειμένου οι άλλοι που δεν γνωρίζουν ακόμα για το brand σας (ή μπορεί να μην σας ακολουθούν καν) να ενδιαφερθούν να δουν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω από το δικό σας!

Χρησιμοποιήστε hashtags για να αυξήσετε την εμβέλεια

  • Χρησιμοποιήστε hashtags που σχετίζονται με το περιεχόμενό σας.
  • Χρησιμοποιήστε hashtags που είναι δημοφιλή και έχουν υψηλό ποσοστό εμπλοκής.
  • Χρησιμοποιήστε hashtags που σχετίζονται με τη θέση σας (π.χ., αν είστε προπονητής υγείας, χρησιμοποιήστε το #healthcoach).
  • Χρησιμοποιήστε hashtags που σχετίζονται με τον κλάδο σας (π.χ., αν είστε φωτογράφος, χρησιμοποιήστε #photography ή #photo). Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, επειδή συχνά υπάρχει επικάλυψη μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών – και μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να το βρίσκουν ενοχλητικό όταν οι εταιρείες προσπαθούν πολύ σκληρά! Αλλά μπορεί να λειτουργήσει αν γίνει σωστά: απλά βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα δεν είναι πολύ μεγάλη ή περίπλοκη και δεν φαίνεται spammy (περισσότερα σχετικά με αυτό αργότερα). * Και τέλος: χρησιμοποιήστε ετικέτες αρκετά συγκεκριμένες, ώστε να τις βλέπουν μόνο όσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για το τι προσφέρεται!
Διαβάστε  Οργάνωση Μετακόμισης - Ακολουθήστε τους Ειδικούς

Απαντήστε στα σχόλια και επικοινωνήστε με τους οπαδούς σας

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τους οπαδούς στο Instagram είναι να απαντάτε και να απαντάτε στα σχόλια. Όσο περισσότερο ασχολείστε με τους οπαδούς σας, τόσο πιο πιθανό είναι να σας ακολουθήσουν και αυτοί.

Επίσης, μην φοβάστε να επικοινωνήσετε με άτομα που δεν σας ακολουθούν ακόμα! Είναι απολύτως εντάξει αν δεν θέλουν να δημοσιεύεται το περιεχόμενό τους στο διαδίκτυο, αλλά αν το θέλουν, τότε φροντίστε να τους το ζητήσετε με ευγενικό τρόπο και να τους εξηγήσετε τι είδους δημοσίευση(-ες) θα ήταν καλή και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη (π.χ. “Θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μια από τις φωτογραφίες σας στη σελίδα μου” έναντι “Παρακαλώ δώστε μου την άδεια για να δημοσιεύσω αυτή τη φωτογραφία”). Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλοι επωφελούνται από τη δουλειά του άλλου!

Και κάτι άλλο: τα hashtags δεν είναι μόνο για τη διαφήμιση – είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για τις μάρκες/τους ανθρώπους σαν εμάς που θέλουν μεγαλύτερη προβολή σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter & το Instagram, επειδή τα hashtags μας επιτρέπουν την πρόσβαση σε συζητήσεις που συμβαίνουν σε συγκεκριμένες κοινότητες ή γύρω από συγκεκριμένα θέματα”. Η διαχείριση Social Media, σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να πραγματοποιείται από επαγγελματίες με πολυετή πείρα.

Συνεργαστείτε με φορείς επιρροής και άλλους λογαριασμούς

Εκτός από τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε hashtags για να αυξήσετε την εμβέλειά σας. Τα hashtags είναι λέξεις ή φράσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν περιεχόμενο που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο θέμα ή εμπορικό σήμα. Για παράδειγμα, αν δημοσιεύσετε μια φωτογραφία σας σε μια συναυλία χρησιμοποιώντας τα #concerts και #musicfestival, οι άνθρωποι που έχουν αυτά τα ενδιαφέροντα θα δουν τη φωτογραφία σας στο feed τους.

Διαβάστε  Διεθνείς μεταφορές - Οδηγός εύρεσης μεταφορικής εταιρείας

Αν κάποιος σχολιάσει μια ανάρτησή σας ή αν του αρέσει, απαντήστε του! Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τους οπαδούς σας, επειδή αυτό δείχνει ότι νοιάζεστε γι’ αυτούς και ότι τους θέλετε κοντά σας για περισσότερο χρόνο από μια φευγαλέα στιγμή στο διαδίκτυο (αυτό είναι το νόημα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης). Θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με λογαριασμούς με επιρροή σε διάφορους κλάδους, όπου θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας προωθήσουν στις δικές τους πλατφόρμες, αν τους αρέσει αυτό που βλέπουν από τους δικούς σας – και το αντίστροφο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να αυξήσετε τους followers σας στο Instagram!

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τους οπαδούς σας στο Instagram. Αν θέλετε να αυξήσετε τους οπαδούς σας στο Instagram, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια καλή εικόνα προφίλ και βιογραφικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε hashtags που είναι σχετικά με αυτό που δημοσιεύετε και ακολουθήστε άλλους χρήστες που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς! Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο στην αρχή, αλλά μόλις γίνει συνήθεια, θα γίνει δεύτερη φύση!

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε κάποια εικόνα για το πώς να αυξήσετε τους οπαδούς σας στο Instagram. Να θυμάστε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εργαλείο και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τέτοιο. Μην αναλώνεστε υπερβολικά στους αριθμούς- αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε στη δημιουργία περιεχομένου που έχει απήχηση στο κοινό σας και στην αλληλεπίδραση μαζί του σε ατομικό επίπεδο. Καλή τύχη!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *