Πρόληψη Δαπανηρών Προβλημάτων Απόφραξης και Εργασιών Επισκευής

αποφραξεις καλλιθεααποφραξεις καλλιθεα

Οι φραγμένες αποχετεύσεις και οι αποφράξεις βαθιά στους σωλήνες σας είναι σίγουρα ενοχλητικές ενώ ταυτόχρονα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε σωλήνες, εξαρτήματα ή συσκευές, αν παραμείνουν έτσι για πολύ καιρό. Τα λίπη, τα μαλλιά, τα τρόφιμα, τα απόβλητα σαπουνιού και άλλα υλικά μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν στους σωλήνες και τις αποχετεύσεις. Εάν όμως εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν έγκαιρα, η απομάκρυνση αυτών των κοινών βουλωμάτων μπορεί να φανεί μια εύκολη διαδικασία ακόμη και για τον πιο άπειρο τεχνίτη. Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση των συστημάτων αποχέτευσής σας είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε δαπανηρά προβλήματα και εργασίες επισκευής στο μέλλον. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις όπου η φύση του προβλήματος είναι τέτοια (εσωτερική κατάρρευση σωλήνων, ψαθυροποίηση υλικού) που η συνδρομή επαγγελματία είναι αναγκαία. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητήστε υπηρεσίες όπως είναι οι αποφράξεις Αθήνα.

Πώς να αφαιρέσετε τις αποφράξεις στους σωλήνες αποχέτευσης

1. Χρησιμοποιήστε μια κοινή οικιακή βεντούζα
Το πιο δημοφιλές εργαλείο για τον καθορισμό των φραγμένων αποχετεύσεων είναι μια κοινή βεντούζα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών ειδών. Τοποθετήστε το έμβολο πάνω από την αποχέτευση και πιέστε το σταθερά. Τραβήξτε ευθεία προς τα πάνω με ήπια δύναμη. Επαναλάβετε το πάτημα και το τράβηγμα μερικές φορές. Η προσθήκη λίγου νερού στο νεροχύτη, την τουαλέτα ή τη μπανιέρα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία αναρρόφησης γύρω από την αποχέτευση, κάνοντας το βεντούζα να δουλέψει πιο αποτελεσματικά.

2. Χρησιμοποιήστε χημικά διαλύματα αποστράγγισης
Τα χημικά διαλύματα αποχέτευσης είναι ευρέως διαθέσιμα σε καταστήματα με είδη σιδηρικών και είδη παντοπωλείου. Αυτά τα προσιτά καθαριστικά είναι εύκολα στη χρήση -απλά ρίξτε, περιμένετε και ξεπλύνετε- και είναι εξαιρετικά για την αφαίρεση μικρών βουλωμάτων ή επίμονων συσσωρεύσεων. Ωστόσο, διαβάζετε πάντα προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος, καθώς ορισμένα από αυτά τα χημικά μπορεί να είναι διαβρωτικά για τα πλαστικά υδραυλικά συστήματα ή δεν συνιστώνται για χρήση σε νεροχύτες κουζίνας.

Διαβάστε  Πως να γράψετε μια ποιοτική εργασία ΕΑΠ

3. Αγοράστε έναν καθαριστή σωλήνων ή ένα Drain Snake (αποφρακτήρας σωλήνων)
Εάν έχετε δοκιμάσει μια βεντούζα και ένα χημικό καθαριστικό αποχέτευσης με μικρή επιτυχία, ίσως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε έναν καθαριστή σωλήνων ή ένα φίδι. Το drain snake είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των αποφράξεων βαθιά στους σωλήνες της αποχέτευσής σας και είναι εύκολο να το βρείτε σε ένα κατάστημα οικιακών ειδών. Το εργαλείο εισάγεται μέσα στην αποχέτευση και κινείται με ελιγμούς μέχρι να απομακρυνθεί και να βγει η απόφραξη. Το drain snake μπορείτε να το συναντήσετε με διάφορες μορφές, όπως μια μεταλλική δαγκάνα ή εργαλείο βυθοκόρησης.

4. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και ξύδι
Ρίξτε ½ φλιτζάνι κανονική μαγειρική σόδα οικιακής χρήσης στην αποχέτευση και στη συνέχεια προσθέστε ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι. Καλύψτε την αποχέτευση αν μπορείτε. Αφήστε το μείγμα να σταθεί στην αποχέτευση για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια, για να απομακρύνετε το λίπος και τα υπολείμματα στους σωλήνες σας, ρίξτε πέντε ή έξι φλιτζάνια βραστό νερό στην αποχέτευση.

Εάν ωστόσο καμιά απ’ τις παραπάνω συμβουλές δεν λύσουν το πρόβλημά σας τότε καλό είναι να καλέσετε επαγγελματίες. Σας συστήνουμε να αναζητάτε τοπικά τις υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα αν ζείτε στην Καλλιθέα ψάξτε για αποφράξεις Καλλιθέα.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *