Αιμορροΐδες – Λύσεις για μια Άνετη Ζωή

ΑιμορροΐδεςΑιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες προκαλούνται συνήθως από αυξημένη πίεση λόγω εγκυμοσύνης, υπερβολικού βάρους ή πίεσης κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Μέχρι την μέση ηλικία, οι αιμορροΐδες συχνά γίνονται ένα συνεχές παράπονο. Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, περίπου ο μισός πληθυσμός έχει εμφανίσει ένα ή περισσότερα από τα κλασικά συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν πόνο στο ορθό, κνησμό, αιμορραγία και ενδεχομένως πρόπτωση (αιμορροΐδες που προεξέχουν μέσα από τον πρωκτικό σωλήνα). Αν και οι αιμορροΐδες είναι σπάνια επικίνδυνες, μπορεί να αποτελούν μια επαναλαμβανόμενη και επώδυνη εισβολή. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για τις αιμορροΐδες.

Τι είναι οι Αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικές αγγειακές δομές που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα. Υπεραυξημένες αιμορροΐδες, γνωστές και ως “κιρσοί”, είναι αυτές που παρουσιάζουν διαστολή και φουσκάλες. Οι κοινές περιοχές που επηρεάζονται είναι η περιοχή γύρω από τον πρωκτό ή τον άνω κόλπο. Οι αιμορροΐδες μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία, κνησμό, πόνο και αίμα κατά την αφόδευση. Η αιτία τους συνήθως σχετίζεται με την πίεση στις φλέβες του πρωκτού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της αφόδευσης. Παράγοντες όπως η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Διάγνωση αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες μπορούν συνήθως να διαγνωστούν από ένα απλό ιατρικό ιστορικό και φυσική εξέταση. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες είναι γενικά εμφανείς, ειδικά αν έχει σχηματιστεί θρόμβος αίματος. Ο ιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει ψηφιακή εξέταση του ορθού για να ελέγξει για αίμα στα κόπρανα. Μπορεί επίσης να εξετάσει τον πρωκτικό σωλήνα με ένα ανοσκόπιο, έναν κοντό πλαστικό σωλήνα που εισάγεται στο ορθό με φωτισμό. Εάν υπάρχουν ενδείξεις αιμορραγίας από το ορθό ή μικροσκοπικό αίμα στα κόπρανα, μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκαμπτη κολονοσκόπηση για να αποκλειστούν άλλες αιτίες αιμορραγίας, όπως πολύποδες του παχέος εντέρου ή καρκίνος, ιδίως σε άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών.

Διαβάστε  Τα βασικά προνόμια της ρομποτικής χειρουργικής στο γόνατο

Θεραπεία αιμορροΐδων

Δραματική ανακούφιση για τα περισσότερα συμπτώματα των αιμορροΐδων μπορεί να επιτευχθεί με απλές, σπιτικές θεραπείες για τις αιμορροΐδες. Για να αποφύγετε τις περιστασιακές εξάρσεις, δοκιμάστε τα ακόλουθα.

Πάρτε περισσότερες φυτικές ίνες. Προσθέστε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας, ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών (όπως το Metamucil, το Citrucel ή το Fiber Con) ή και τα δύο. Μαζί με τα επαρκή υγρά, οι φυτικές ίνες μαλακώνουν τα κόπρανα και διευκολύνουν την έξοδό τους, μειώνοντας την πίεση στις αιμορροΐδες. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιλαμβάνουν το μπρόκολο, τα φασόλια, το πίτουρο σιταριού και βρώμης, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και τα φρέσκα φρούτα. Τα συμπληρώματα φυτικών ινών συμβάλλουν στη μείωση της αιμορροϊδικής αιμορραγίας, της φλεγμονής και της διεύρυνσης. Μπορούν επίσης να μειώσουν τον ερεθισμό από μικρά κομμάτια κοπράνων που παγιδεύονται γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία. Ορισμένοι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η ενίσχυση των φυτικών ινών προκαλεί φούσκωμα ή αέρια. Ξεκινήστε αργά και αυξήστε σταδιακά την πρόσληψή σας σε 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Επίσης, αυξήστε την πρόσληψη υγρών.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *