Τα Θετικά και Αρνητικά των Μεταπτυχιακών εξ’ Αποστάσεως

Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεωςΜεταπτυχιακά εξ αποστάσεως

Τα πτυχία εξ’ αποστάσεως είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος απόκτησης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλο και περισσότεροι εργοδότες θεωρούν ότι τα διαδικτυακά πτυχία είναι εξίσου αξιόπιστα με εκείνα των παραδοσιακών σχολών. Παρόλα αυτά, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι για όλους. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μέσω διαδικτύου;

Δεν χρειάζεται να κάθεστε σε μια αίθουσα διδασκαλίας επί ώρες την ημέρα

Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τους μηχανισμούς της παραδοσιακής μάθησης- δεν υπάρχουν διαλέξεις που πρέπει να παρακολουθήσετε. Στα αρνητικά, δεν θα έχετε άμεση πρόσβαση σε ερωτήσεις και απαντήσεις. Τα περισσότερα προγράμματα μεταπτυχιακών εξ’ αποστάσεως απαιτούν πρακτική άσκηση σε εργαστηριακές ή κλινικές εγκαταστάσεις και τελικές εξετάσεις που γίνονται σε μια ελεγχόμενη, φυσική αίθουσα διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να σας ζητηθεί κάποιος χρόνος παραμονής σε φυσική σχολή.

Μπορείτε να ορίσετε το δικό σας πρόγραμμα

Μπορείτε να διατηρείτε μια εργασία πλήρους απασχόλησης ή να φροντίζετε μέλη της οικογένειάς σας, ενώ σπουδάζετε. Δεν υπάρχει καμία ποινή για την πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ολοκληρώσετε το μεταπτυχιακό σας πρόγραμμα σε λιγότερο χρόνο από ό,τι σε μια παραδοσιακή σχολή. Το μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι απαιτεί πολλή αυτοπειθαρχία. Σύμφωνα με το College Express.com, η διαχείριση του χρόνου δεν είναι εύκολη για όλους. Είναι δύσκολο να συνδυάσετε μια εβδομάδα εργασίας 40 ωρών με τις 15 έως 20 εβδομαδιαίες ώρες μελέτης που χρειάζονται τα διαδικτυακά προγράμματα. Παρόλο που μαθαίνετε με τον δικό σας ρυθμό, υπάρχουν προθεσμίες για την υποβολή γραπτών και την υποβολή σε εξετάσεις. Όταν είστε λίγο κουρασμένοι, κανείς δεν πρόκειται να επιμείνει να μελετήσετε.

Διαβάστε  4 Λόγοι για να Επισκεφτείς την Κέρκυρα

Η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα

Μπορεί να είστε το είδος του ατόμου που μαθαίνει καλύτερα διαβάζοντας εκπαιδευτικό υλικό και η αλληλεπίδραση στην τάξη μπορεί να σας αποσπά την προσοχή. Αν αυτό συμβαίνει, μπορείτε να έχετε και πάλι κάποιου είδους κοινωνικοποίηση μέσω διαδικτυακών φόρουμ φοιτητών. Αν, ωστόσο, χρειάζεστε σχέσεις με άλλους μαθητές, τότε αυτός ο τύπος μάθησης δεν είναι για εσάς.

Οι εξ’ αποστάσεως εκπαιδεύσεις κοστίζουν λιγότερο

Παρόλο που ορισμένες σχολές χρεώνουν περισσότερα ανά πιστωτική ώρα, τα περισσότερα διαδικτυακά δίδακτρα είναι φθηνότερα από τα δίδακτρα των παραδοσιακών σχολών. Επιπλέον, δεν υπάρχει κόστος μετακίνησης ή παιδικής μέριμνας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Παρόλα αυτά, πρέπει να έχετε έναν καλό υπολογιστή, πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και κάποιες τεχνικές δεξιότητες. Η τεχνολογία έχει κι αυτή ένα κόστος.

Είναι εύκολη η υποβολή εγγράφων και η επικοινωνία με τους καθηγητές μέσω email

Αρκεί ένα κλικ για να στείλετε μια ερώτηση στον σύμβουλο ή τον καθηγητή σας και δεν χρειάζεται να προγραμματίσετε ραντεβού κατά τη διάρκεια του ωραρίου του. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές αυτό είναι σημαντικό, επειδή τα προγράμματα είναι πιο “χαλαρά” από τις προπτυχιακές σπουδές και απαιτούν περισσότερη συμβολή των καθηγητών. Η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι βολική. Ένα άρθρο από την ιστοσελίδα “North Carolina State University” παρατηρεί ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει τα δικά του προβλήματα. Τι συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν το δίκτυο πέφτει ή υπάρχει διακοπή ρεύματος;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι για όλους. Οι επιτυχημένοι φοιτητές θα κάνουν προσεκτική αυτοαξιολόγηση για να αποφασίσουν αν θα μπορούσαν να είναι επιτυχημένοι ως διαδικτυακοί φοιτητές.

Διαβάστε  Real Estate – Ποια είναι η βασικότερη διαδικασία από τον δικηγόρο

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *