Γαστρονομικό Ταξίδι στα εδέσματα της Κέρκυρας

Corfu Airport Transfer TaxiCorfu Airport Transfer Taxi

Το παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό είναι μια διεθνής συγχώνευση. Αν και οι ελληνικές και βενετσιάνικες επιρροές είναι οι ισχυρότερες, τα μπαχαρικά από την ανατολή, οι μέθοδοι μαγειρικής από τη Γαλλία και άλλα μέρη της Μεσογείου, ακόμη και τα απομεινάρια της βρετανικής κατοχής, έχουν αφήσει το σημάδι τους στο κερκυραϊκό φαγητό.

Στην κερκυραϊκή κουζίνα κυριαρχεί η χρήση κρασιού, σκόρδου και ανατολικών μπαχαρικών, όπως γαρύφαλλο, μπαχάρι, κανέλα και άλλα.

Εκτός από μερικά παραδοσιακά κερκυραϊκά φαγητά θα βρείτε πολλά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα στο νησί.

Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε τις ιστορίες πίσω από το τι να φάτε στην Κέρκυρα, καθώς εξερευνούμε τα πιο εκπληκτικά κερκυραϊκά πιάτα.

Γλυκά

Το πρώτο και πιο χαρακτηριστικό γλυκό λέγεται τηγανίτες του Αγιού, ένα γλυκό που μοιάζει με τηγανίτα, διαμορφωμένο σε μικρές μπάλες που τρώγονται με μέλι και κανέλα. Μαγειρεύονται παραδοσιακά στις 11 Δεκεμβρίου, όταν γιορτάζεται ο προστάτης της Κέρκυρας, ο Άγιος Σπυρίδων.

Τα παιδιά θα λατρέψουν τα Τζαλέτια (από το ιταλικό giallo = κίτρινο), τηγανίτες από τηγανητή ζύμη με ζάχαρη και κανέλα.

Η Συκομαΐδα είναι ένα διάσημο κερκυραϊκό κέικ από αποξηραμένα σύκα. Αυτό το μοναδικό γλυκό είναι ένας συνδυασμός σύκων και γλεύκους κρασιού, αρωματισμένο με γλυκάνισο, πιπέρι και ούζο, τυλιγμένο σε όμορφα φύλλα σύκου. Παραδοσιακά, αποξηραίνονται στον ήλιο.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κουμκουάτ, ένα εσπεριδοειδές με καταγωγή από την Κίνα που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και καλλιεργήθηκε στο εξαιρετικό κλίμα της Κέρκυρας. Έχει τόσες πολλές χρήσεις που έχει γίνει κερκυραϊκό σήμα κατατεθέν.

Οι περισσότεροι καρποί κουμκουάτ καταλήγουν σε λικέρ, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης στη μαγειρική, ιδίως σε γλυκά όπως η μαρμελάδα και τα γλυκά του κουταλιού.

Διαβάστε  Ηλεκτρονικό Τσιγάρο - Μια Υγιεινή Εναλλακτική Καπνίσματος ή Όχι;

Pastitsada και άλλα πιάτα ζυμαρικών

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα ζυμαρικά και στην Κέρκυρα υπάρχουν πολλά από αυτά! Τα ζυμαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κερκυραϊκής κουζίνας, τουλάχιστον από τότε που οι Ενετοί διοικούσαν το νησί. Το νούμερο ένα πιάτο ζυμαρικών της Κέρκυρας είναι η παστιτσάδα, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, μπαχαρικά και κόκορα ή μοσχάρι. Θα το βρείτε σχεδόν σε κάθε μενού παραδοσιακής ταβέρνας, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κερκυραϊκά πιάτα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

Ένα άλλο διάσημο φαγητό που σερβίρεται με ζυμαρικά είναι η μανέστρα κολομπίρι που μαγειρεύεται με ρόδι, πιπέρι και σάλτσα ντομάτας.

Μπουρού-Μπουρού

είναι μια σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά που θα απολαύσουν όλοι στην οικογένεια.

Sofrito

Το Sofrito είναι ένα άλλο κλασικό κερκυραϊκό πιάτο. Αυτό το νόστιμο πιάτο προέρχεται από μια βενετσιάνικη συνταγή και είναι ένα παραδοσιακό βραστό πιάτο με βάση το μοσχάρι που σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια, μερικές φορές με ρύζι ή με πουρέ ανάλογα με τα διάφορα γούστα.

Ψάρια και Θαλασσινά

Μετά την παστιτσάδα και το σοφρίτο, το πιάτο που όλοι αγαπούν στην Κέρκυρα είναι το Fish Bianco. Πρόκειται ουσιαστικά για ψάρι που σιγοβράζει με λευκό κρασί πάνω σε στρώμα πατάτας.

Οι γονείς θα λατρέψουν επίσης το αρωματικό Μπούρτζετο στιφάδο ψαριού από σκορπιόψαρο σε πικάντικη σάλτσα.

Τυρί

Το τυρί παίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική και κερκυραϊκή κουζίνα. Η Κέρκυρα φημίζεται για το κεφαλοτύρι της, ένα πολύ παλιό τυρί με την ιστορική έννοια του όρου. Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με λίγη ανάμειξη κατσικίσιου. Είναι πολύ αλμυρό και πεντανόστιμο σε πίτες! Η Ξυνόμυζηθρα είναι ένα άλλο αγαπημένο τυρί στην Κέρκυρα. Έχει μια κυρίαρχη πλούσια γεύση και ταιριάζει υπέροχα με φρούτα και μέλι.

Διαβάστε  Τι είναι η golden visa;

Μπορείτε να ανακαλύψετε την πληθώρα των γευστικών επιλογών επισκέπτοντας κάθε γωνιά του νησιού.  Μην ανησυχείτε για τις μετακινήσεις, η Κέρκυρα προσφέρει μέχρι και υπηρεσίες Corfu Airport Transfer Taxi. Εσείς απλώς ετοιμαστείτε να φάτε καλά και να είστε τολμηροί!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *