Προσκλητήρια Γάμου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

προσκλητήρια γάμου

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα Προσκλητήρια Γάμου είναι μια ευκαιρία να εκφράσουν τον εαυτό τους και τη σχέση τους με τρόπο δημιουργικό και προσωπικό. Αλλά για όσους δεν έχουν τα δημιουργικά προσόντα ή το χρόνο για DIY projects, αυτό μπορεί να είναι συγκλονιστικό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε όμορφα γαμήλια γραφική ύλη χωρίς πολλή προσπάθεια -και θα εξακολουθείτε να καταλήγετε με κάτι που θα είναι 100% δικό σας!

Διατύπωση προσκλήσεων γάμου

Όταν γράφετε τις προσκλήσεις του γάμου σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

 • Η διατύπωσή σας θα πρέπει να είναι προσωπική και να αντανακλά το στυλ του ζευγαριού. Για παράδειγμα, αν τους αρέσει να είναι χαλαροί με τους φίλους και την οικογένειά τους, είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως “πάρτι” ή “γιορτή”. Αν είναι πιο επίσημοι, χρησιμοποιήστε “γαμήλια τελετή” αντί για “πάρτι” – καταλάβατε την ιδέα! Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διατύπωσή σας για να την κάνετε πιο ουσιαστική τόσο για εσάς όσο και γι’ αυτούς, έχοντας κατά νου την προσωπικότητά τους καθώς και τυχόν ειδικές περιστάσεις που περιβάλλουν το γεγονός (όπως μια επέτειος).
 • Συμπεριλάβετε μια κάρτα RSVP με όλες τις προσκλήσεις, ώστε οι καλεσμένοι να γνωρίζουν πόσο καιρό πριν πρέπει να απαντήσουν αν θα παρευρεθούν ή όχι (και επίσης για να έχετε μια ιδέα για το πόσα άτομα θα έρθουν). Αυτό ισχύει είτε στέλνετε έντυπες κάρτες είτε προσκλήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- και οι δύο μέθοδοι απαιτούν κάποιου είδους μέθοδο απάντησης εκ μέρους των καλεσμένων σας, έτσι ώστε όλοι να έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους πριν προβούν σε τελικές διευθετήσεις, όπως η κράτηση χώρου σε εστιατόρια κ.λπ…
 • Τέλος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό: ΜΗΝ περιλαμβάνετε προσωπικές πληροφορίες όπως διευθύνσεις/τηλέφωνα κ.λπ. εκτός αν σας ζητηθεί ρητά – αυτό ισχύει είτε στέλνετε έντυπο υλικό είτε ηλεκτρονικό.
Διαβάστε  Τα Θετικά και Αρνητικά των Μεταπτυχιακών εξ' Αποστάσεως

Πότε να στείλετε Προσκλητήρια Γάμου

Η καλύτερη στιγμή για να στείλετε Προσκλητήρια Γάμου είναι τουλάχιστον 4-6 μήνες πριν από τη μεγάλη μέρα. Αυτό θα δώσει στους καλεσμένους αρκετό χρόνο για να προγραμματίσουν το πρόγραμμά τους, να κανονίσουν τα ταξίδια τους ή να αγοράσουν τυχόν δώρα που μπορεί να θέλουν να σας δώσουν. Εάν κάνετε γάμο προορισμού και προσκαλείτε άτομα από άλλη πόλη (ή ακόμη και από άλλη πολιτεία), στείλτε τις προσκλήσεις 6-12 μήνες πριν, ώστε να μπορούν να κλείσουν τις πτήσεις και τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους αρκετά νωρίτερα.

Γραμματόσημα και συμβουλές

Τα γραμματόσημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι προσκλήσεις σας φαίνονται επαγγελματικές και καλογυαλισμένες. Ακούστε πώς:

 • Ψάξτε στο διαδίκτυο για τις καλύτερες τιμές σε γραμματόσημα. Είναι αρκετά εύκολο να βάλετε τη λέξη “γραμματόσημα” στη γραμμή αναζήτησης και να δείτε τι εμφανίζεται–ίσως εκπλαγείτε από το πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε αγοράζοντας στο διαδίκτυο!
 • Αγοράστε γραμματόσημα χύμα, αν έχετε χρόνο και χώρο για αποθήκευση στο σπίτι, ή παραγγείλτε από έναν ηλεκτρονικό διανομέα που θα σας παραδώσει απευθείας στην αποθήκη του κοντά σας (και στη συνέχεια θα τα στείλει όσο χρειάζεται). Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε χαμηλά και το κόστος, επειδή θα αποθηκεύσουν τα δημοφιλή σχέδια, ώστε να μην έχουν περισσεύματα να κάθονται και να καταλαμβάνουν χώρο στο γραφείο/αποθήκη/ό,τι άλλο ονομάζουν στις μέρες μας!
 • Αν είναι δυνατόν, βρείτε κάποιον που εργάζεται σε ταχυδρομείο και μπορεί να σας δώσει συμβουλές σχετικά με το ποιος τύπος φακέλου ταιριάζει καλύτερα με ποιον τύπο σχεδίου γραμματοσήμου (δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ισχύει ακόμα, αλλά νομίζω ότι παλαιότερα υπήρχαν
Διαβάστε  Ιδέες για διακόσμηση σπιτιού για έπιπλα

Επιλογή του σωστού είδους χαρτιού και της επένδυσης του φακέλου

Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού τύπου χαρτιού και επένδυσης φακέλου, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ανάλογα και τα βιβλία ευχών γάμου, φέρνουν μια άλλη οπτική στην εκδήλωση.

 • Τύποι χαρτιού: Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη χαρτιού, το καθένα με τη δική του μοναδική αίσθηση και εμφάνιση. Αν αναζητάτε κάτι παραδοσιακό και κομψό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παραδοσιακό λευκό ή ελεφαντόδοντο χρώμα. Για μια πιο μοντέρνα εμφάνιση με ένα εντυπωσιακό μοτίβο σχεδιασμού (όπως ρίγες), δοκιμάστε αντ’ αυτού ένα υπόλευκο ή κρεμ χρώμα.
 • Φάκελοι με επένδυση: Η επένδυση στο εσωτερικό του φακέλου σας σας επιτρέπει να βλέπετε μέσα από αυτόν όταν είναι κλειστός, αλλά εξακολουθεί να προστατεύει ό,τι βρίσκεται μέσα από το να καταστραφεί από την υγρασία ή τη βρωμιά κατά τη διάρκεια της αποστολής – πράγμα που τις καθιστά απαραίτητες! Αν θέλετε κάτι απλό αλλά κλασικό που να ταιριάζει απόλυτα με το χαρτί του γάμου σας χωρίς να είναι πολύ φανταχτερό (ή αν απλά δεν έχετε χρόνο), σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικούς λευκούς φακέλους χωρίς καμία πρόσθετη διακόσμηση πάνω τους- αλλιώς ξεσαλώστε με επενδύσεις με μοτίβα, αρκεί να ταιριάζουν καλά με ό,τι είναι τυπωμένο και στις δύο πλευρές του κάθε τεμαχίου, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από το κείμενο που είναι γραμμένο μέσα σε αυτούς τους χώρους αντ’ αυτού!

Αν αυτά τα δύο πράγματα ακούγονται σαν πάρα πολύ δουλειά ακόμα, τότε σκεφτείτε να αγοράσετε αντί γι’ αυτό προκατασκευασμένα σετ τα οποία έρχονται πλήρη με ταιριαστά κομμάτια ήδη συναρμολογημένα μεταξύ τους όμορφα, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να εκτυπώσουμε αντίγραφα σε φύλλα που περιέχουν υλικό αξίας και των δύο πλευρών μόνο στη μία πλευρά, πριν τα διπλώσουμε για άλλη μια φορά, αφού βεβαιωθούμε ότι όλα φαίνονται καλά, πριν τα σφραγίσουμε σφιχτά στη θέση τους χρησιμοποιώντας κόλλες κόλλας που φτιάχνονται ειδικά

Διαβάστε  Αθήνα και Επίδαυρος - 2 Κοντινά Αρχαία Θαύματα

Επιλογή της κατάλληλης γραμματοσειράς για εσάς

Η επιλογή της κατάλληλης γραμματοσειράς για εσάς είναι ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας της πρόσκλησής σας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

 • Την ίδια την εκδήλωση και το θέμα της
 • Την εποχή του έτους που θα πραγματοποιηθεί (αν έχει σημασία)
 • Εάν οι καλεσμένοι σας είναι πιθανό να έχουν προβλήματα όρασης.

Η σωστή πρόσκληση γάμου θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν ξεχωριστοί.

Η σωστή πρόσκληση γάμου θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν ξεχωριστοί.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα προσωπικό μήνυμα, όπως “Είμαστε τόσο χαρούμενοι που παντρευόμαστε!” ή “Οι καρδιές μας είναι γεμάτες αγάπη ο ένας για τον άλλον”. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στους ανθρώπους να καταλάβουν πόσο πολύ τους εκτιμάτε και τους θέλετε στο γάμο σας.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτός ο οδηγός για τις γαμήλιες προσκλήσεις. Να θυμάστε, δεν υπάρχει ένας μόνο σωστός τρόπος για να το κάνετε. Αν αισθάνεστε συγκλονισμένοι από όλες τις επιλογές εκεί έξω, απλά θυμηθείτε αυτό που είπαμε στην αρχή: Κρατήστε το απλό! Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η πρόσκλησή σας αντικατοπτρίζει το ποιοι είστε ως ζευγάρι και κάνει εντύπωση στους καλεσμένους σας – γι’ αυτό επικεντρωθείτε στο να βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει και για τα δύο αυτά πράγματα.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *