Πώς μπορείτε να βρείτε δικηγόρο διαζυγίου;

Πώς μπορείτε να βρείτε δικηγόρο διαζυγίου

Το διαζύγιο είναι μια περίπλοκη νομική διαδικασία. Είναι ακόμη πιο δύσκολη αν δεν έχετε εμπειρία στο δίκαιο του διαζυγίου ή δεν έχετε το χρόνο να αφιερώσετε χρόνο για να αναζητήσετε δικηγόρους. Η επιλογή ενός δικηγόρου που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντική. Εάν αναζητάτε δικηγόρο, ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Πώς μπορείτε να βρείτε δικηγόρο διαζυγίου;

Όταν αναζητάτε δικηγόρο διαζυγίου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτα απ’ όλα, βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος που θα επιλέξετε έχει εμπειρία στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος στην πολιτεία σας. Στη συνέχεια, ελέγξτε τις διαδικτυακές κριτικές για τη δουλειά τους, ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε τι έχουν σκεφτεί άλλοι πελάτες γι’ αυτούς. Τέλος, ρωτήστε για τις αμοιβές τους πριν τους προσλάβετε–δεν θέλετε εκπλήξεις αργότερα!

Ρωτήστε για συστάσεις

  • Ζητήστε συστάσεις από άλλους πελάτες. Εάν γνωρίζετε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει τον δικηγόρο, ρωτήστε τον πώς του φέρθηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο και εάν θα σας συνιστούσε να τον ξαναχρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο καλός είναι ο δικηγόρος στην επικοινωνία με τους πελάτες και στο χειρισμό των υποθέσεών τους.
  • Ζητήστε συστάσεις από συγγενείς ή φίλους που είχαν παρόμοιες εμπειρίες στο παρελθόν (π.χ. διαζύγιο).
  • Ζητήστε συστάσεις από τον εργοδότη σας, τον γιατρό και την τράπεζά σας, αν είναι δυνατόν – αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δυνατότητά σας να συνεργαστείτε με τον συγκεκριμένο δικηγόρο σε σχέση με τα προσωπικά σας οικονομικά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και για τα δύο μέρη που εμπλέκονται σε οποιαδήποτε νομική μάχη για περιουσιακά στοιχεία- αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις/ελέγχους κ.λπ., ιατρικά αρχεία κ.λπ., εκθέσεις πιστοληπτικής ικανότητας κ.λπ.
Διαβάστε  Πως ιδρύθηκε στη χώρα μας το Κτηματολόγιο;

Αναζητήστε έναν δικηγόρο με εμπειρία.

  • Αναζητήστε έναν δικηγόρο με εμπειρία στην πολιτεία σας.
  • Αν ψάχνετε για δικηγόρο διαζυγίου, θα πρέπει να βρείτε έναν δικηγόρο που έχει εμπειρία σε υποθέσεις διαζυγίου.

Ελέγξτε τις κριτικές τους στο διαδίκτυο.

Αν ψάχνετε δικηγόροι για διαζύγια, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τους βρείτε. Μπορείτε να ρωτήσετε φίλους και συγγενείς ποιον προτείνουν ή να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Κοιτάξτε τις κριτικές σε ιστότοπους όπως το Yelp και το Google (ή σε όποιους άλλους ιστότοπους είναι σχετικοί με την περιοχή σας).

Αν γνωρίζετε ακριβώς τι είδους υπόθεση θέλετε να καταθέσετε -για παράδειγμα, αν πρόκειται για διαζύγιο χωρίς αμφισβήτηση, όπου και τα δύο μέρη συμφωνούν σε όλους τους όρους-, τότε αναζητήστε δικηγόρους που ειδικεύονται ειδικά σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε σημαντικά τις επιλογές σας, επειδή υπάρχουν μόνο τόσοι πολλοί δικηγόροι εκεί έξω που έχουν εμπειρία με διαζύγια χωρίς αμφισβήτηση ή άλλους συγκεκριμένους τύπους υποθέσεων όπως η δική σας!

Ρωτήστε για τις αμοιβές του δικηγόρου πριν τον προσλάβετε.

  • Ρωτήστε για τις αμοιβές του δικηγόρου πριν τον προσλάβετε.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο συνεργασίας με δικηγόρο που προσφέρει σχέδια πληρωμών, εάν είναι απαραίτητο.
  • Αποφύγετε τους δικηγόρους που χρεώνουν υπερβολικά και δεν παρέχουν αξία για τα χρήματά σας.

Να λάβετε υπόψη σας ότι ο δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει με τις υπηρεσίες του: Η εύρεση δικηγόρου δεν είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρα

Όταν αναζητάτε δικηγορικό γραφείο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ρωτήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας αν γνωρίζουν κάποιον καλό δικηγόρο. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε τοπικά δικηγορικά γραφεία για να δείτε αν έχουν συστάσεις ή συστάσεις. Αν θέλετε να κάνετε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο και να δείτε τι είδους υπηρεσίες προσφέρουν αυτοί οι δικηγόροι, τότε προχωρήστε και επισκεφθείτε τους ιστότοπούς τους και διαβάστε κριτικές από προηγούμενους πελάτες που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες τους στο παρελθόν.

Διαβάστε  Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα - Η Πείρα μετράει

Το πιο σημαντικό είναι να μάθω πόσο θα τους κοστίσει να με εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαζυγίου μου, ώστε να ξέρω πόσα χρήματα θα χρειαστώ προκαταβολικά πριν προσλάβω κάποιον από αυτούς ως δικηγόρο μου”.

Συμπερασματικά

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αναζητάτε δικηγόρο διαζυγίου είναι ότι η διαδικασία μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείτε να διευκολύνετε την αναζήτησή σας ζητώντας συστάσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας ή ελέγχοντας τις κριτικές στο διαδίκτυο πριν προσλάβετε έναν δικηγόρο.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *