Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο για την υπόθεση σας

By Νέα και Ενημέρωση Ιούλ 13, 2022
Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο

Παρόλο που ένας δικηγόρος δεν είναι πάντα απαραίτητος όταν αντιμετωπίζετε νομικές καταστάσεις, αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προσλάβετε έναν δικηγόρο, μπορεί τώρα να αναρωτιέστε πώς θα βρείτε έναν καλό. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για να βρείτε έναν δικηγόρο, θυμηθείτε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δικηγόρων, από τον σχεδιασμό περιουσίας μέχρι την ποινική υπεράσπιση.

Επικεντρωθείτε στους δικηγόρους που ασκούν το είδος του νόμου για το οποίο χρειάζεστε νομικές συμβουλές. Πατήστε το δίκτυό σας Ρωτήστε την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γνωστούς σας για να δείτε αν γνωρίζουν δικηγόρους που θα μπορούσαν να προτείνουν. Οι προσωπικές αναφορές μπορεί να είναι μερικές από τις πιο αξιόπιστες αναφορές που θα βρείτε. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε έναν δικηγόρο που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, ακόμα κι αν δεν ασκεί το επάγγελμα του δικαίου στον τομέα στον οποίο χρειάζεστε νομική βοήθεια. Μπορεί να είναι σε θέση να συστήσουν συναδέλφους που μπορούν να χειριστούν την υπόθεσή σας.

Κάντε κάποια έρευνα

Μπορείτε να εκτελέσετε μια αναζήτηση δικηγόρου σε βάσεις δεδομένων όπως το Law Support, οι οποίες παρέχουν πληροφορίες όπως περιοχές πρακτικής άσκησης, τοποθεσία, πειθαρχικά αρχεία και κριτικές δικηγόρων. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον κατάλογο δικηγόρων του τοπικού ή πολιτειακού δικηγορικού συλλόγου σας, ο οποίος είναι ένας κατάλογος δικηγόρων στην περιοχή σας. Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν προσλάβετε δικηγόρο Τώρα που έχετε κάποιες επιλογές δικηγόρου, ήρθε η ώρα να διαλέξετε.

Για να ξεκινήσετε, ακολουθεί μια λίστα με ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν δικηγόρο πριν τον προσλάβετε:

Παρέχετε δωρεάν διαβούλευση; Εάν όχι, πόσο κοστίζει η αρχική συνέντευξη; Πόσον καιρό εξασκείσαι; Πόση εμπειρία έχετε σε περιπτώσεις όπως η δική μου, και το πιο σημαντικό, ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτών των υποθέσεων; Σας έχει ασκηθεί ποτέ πειθαρχική δίωξη; Ποιες είναι οι αμοιβές σας; Ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται; Πώς περιμένεις να πληρωθείς (εφάπαξ, δόσεις κ.λπ.); Είναι διαπραγματεύσιμες οι αμοιβές ή η δομή των αμοιβών σας;

Διαβάστε  Δικηγόρος για Σωματικές Βλάβες - Κριτήρια Επιλογής

Πώς είναι ο φόρτος των υποθέσεων σας αυτήν τη στιγμή; Έχετε το χρόνο να αφοσιωθείτε στην περίπτωσή μου; Περισσότερες σκέψεις κατά την πρόσληψη δικηγόρου Ένας τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση για την πρακτική ενός δικηγόρου είναι να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε για την πρώτη σας διαβούλευση.

Είτε είναι κάτι απλό ένα συναινετικό διαζύγιο, είτε πρόκειται για ποινικό αδίκημα, όπως ναρκωτικά, απάτη, βία και πολλά ακόμη, πρέπει να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Προσέξτε ιδιαίτερα τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου τους, εάν υπάρχει επαρκές προσωπικό υποστήριξης και πόσο επαγγελματικά αντιμετωπίζετε. Δώστε προσοχή σε παράγοντες όπως ο χρόνος που χρειάστηκε για να επιστρέψει ο δικηγόρος την αρχική σας επαφή.

Είναι επίσης μέσα στα δικαιώματά σας ως δυνητικός πελάτης να ζητήσετε από έναν δικηγόρο αναφορές από προηγούμενους ή παρόντες πελάτες. Τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσλαμβάνετε δικηγόρο, ακολουθήστε το ένστικτό σας. Πρέπει να αισθάνεστε εξαιρετικά άνετα με το άτομο που θα εκπροσωπήσει εσάς και τα ενδιαφέροντά σας, ειδικά καθώς πιθανότατα θα μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή σας και πιθανώς θα βάζετε το μέλλον σας στα χέρια του. Εάν κάτι δεν φαίνεται, θα πρέπει να προχωρήσετε και να βρείτε έναν δικηγόρο με τον οποίο έχετε καλύτερη σχέση. Λάβετε νομική βοήθεια για την οικογένεια ή την επιχείρησή σας

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *