Τομείς Ειδίκευσης Δικηγόρων – Κατηγορίες Ξεχωριστά

τομεις ειδικευσης δικηγορων

Εάν προσπαθείτε να βρείτε έναν δικηγόρο για να σας βοηθήσει να λύσετε το συγκεκριμένο νομικό σας πρόβλημα, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δικηγόρων. Το νομικό πεδίο είναι τεράστιο και πολύπλοκο και θα διαπιστώσετε ότι πολλοί δικηγόροι ειδικεύονται σε έναν συγκεκριμένο τομέα δικαίου. Εάν βρείτε ότι χρειάζεστε έναν δικηγόρο, βεβαιωθείτε ότι έχει την τεχνογνωσία για να χειριστεί τη μοναδική σας κατάσταση. Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι δικηγόρων, θα θελήσετε να ταιριάξετε τη νομική σας ανησυχία με τον κατάλληλο δικηγόρο. Ακολουθεί μια επισκόπηση των πιο κοινών τύπων δικηγόρων.

Δικηγόρος Προσωπικών Βλαβών

Εάν έχετε υποστεί τραυματισμούς σε ένα ατύχημα – για παράδειγμα, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα – ο τύπος δικηγόρου που θα θέλετε να δείτε είναι ένας δικηγόρος προσωπικών τραυματισμών. Αυτοί οι τύποι δικηγόρων ειδικεύονται στη λήψη αποζημίωσης με τη μορφή αποζημίωσης για τραυματισμούς που προκαλούνται από άλλα μέρη.

Δικηγόρος Σχεδιασμού Περιουσίας

Ο δικηγόρος σχεδιασμού ακινήτων ειδικεύεται σε διαθήκες και καταπιστεύματα και μπορεί να σας βοηθήσει να συντάξετε μια διαθήκη για τη μεταβίβαση των περιουσιακών σας στοιχείων. Μεταξύ άλλων νομικών υπηρεσιών σχεδιασμού ακινήτων, αυτός ο τύπος δικηγόρου μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα καταπίστευμα που θα σας βοηθήσει να φροντίσετε τις οικονομικές ανάγκες των παιδιών σας. Οι Δικηγόροι για Κληρονομικά, προτείνεται να έχουν πείρα και ειδίκευση.

Δικηγόροι για Χρέη

Εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και σκέφτεστε τη διαδικασία πτώχευσης, θα θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν πτωχευτικό δικηγόρο. Αυτός ο τύπος δικηγόρου μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με την καταλληλότητά σας για πτώχευση, τους τύπους πτώχευσης που θέλετε να εξετάσετε και ποιος τύπος θα ήταν καλύτερος για τις ιδιαίτερες περιστάσεις σας, καθώς και οποιεσδήποτε πιθανές εναλλακτικές λύσεις αντί της πτώχευσης που μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε.

Διαβάστε  Πως θα βρω καλό δικηγόρο - Ο Απόλυτος Οδηγός

Διαβάστε – Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό Ποινικολόγο

Δικηγόρος Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Γνωστός και ως δικηγόρος πνευματικής ιδιοκτησίας, ένας δικηγόρος πνευματικής ιδιοκτησίας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικό σχέδιο και εμπορικά μυστικά.

Δικηγόρος Εργασίας

Είτε είστε εταιρεία που αντιμετωπίζει πρόβλημα με έναν εργαζόμενο είτε άτομο που αντιμετωπίζει προβλήματα με την εταιρεία στην οποία εργάζεστε, ένας δικηγόρος εργασίας μπορεί γενικά να παρέχει συμβουλές σχετικά με νομικά ζητήματα που προκύπτουν από μια σύμβαση εργασίας ή στο πλαίσιο μιας εργασιακής σχέσης. Υπάρχουν επίσης και οι στρατιωτικοί δικηγόροι.

Εταιρικός Δικηγόρος

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας εταιρείας, πιθανότατα θα βρείτε τον εαυτό σας να συμβουλευτείτε έναν εταιρικό δικηγόρο σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Ένας εταιρικός δικηγόρος θα μπορεί να σας βοηθήσει σε θέματα που σχετίζονται με τη σύσταση της εταιρείας σας, γενικά θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και θέματα εταιρικής συμμόρφωσης.

Δικηγόρος Μετανάστευσης

Όταν αντιμετωπίζετε θέματα μετανάστευσης, θα θέλετε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο μετανάστευσης. Αυτός ο τύπος δικηγόρου θα πρέπει να είναι έμπειρος στην αντιμετώπιση θεμάτων μετανάστευσης όπως οι βίζες, η υπηκοότητα, το προσφυγικό ή το άσυλο και οι πράσινες κάρτες.

Ποινικός Δικηγόρος

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο έχει κατηγορηθεί για έγκλημα, ο ποινικός δικηγόρος είναι ο τύπος δικηγόρου στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε. Ένας ποινικός δικηγόρος θα έχει γνώσεις σε τομείς που σχετίζονται με το ποινικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων που σχετίζονται με την εγγύηση, την καταδίκη, τη σύλληψη, τις ενστάσεις και τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με την ίδια την ποινική δίκη.

Δικηγόρος ιατρικών αδικημάτων

Οι γιατροί κάνουν περιστασιακά λάθη και εάν αντιμετωπίζετε τις συνέπειες ενός ιατρικού λάθους, όπως μια ιατρική λανθασμένη διάγνωση ή ανακριβή θεραπεία, ένας δικηγόρος που ειδικεύεται σε ζητήματα ιατρικών αθέμιτων πρακτικών μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος.

Διαβάστε  Σκέφτεστε να Σταδιοδρομήσετε στην Νομική Επιστήμη;

Δικηγόρος Φορολογικού Δικαίου

Το να μπεις σε μπελάδες με το IRS δεν είναι διασκεδαστικό. Ένας φορολογικός δικηγόρος ειδικεύεται στις πολλές περιπλοκές των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών φορολογικών νόμων και θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει συμβουλές για το συγκεκριμένο φορολογικό ζήτημα που αντιμετωπίζετε.

Οικογενειακός Δικηγόρος

Είτε χρειάζεστε ένα προγαμιαίο συμβόλαιο, είτε συμμετέχετε σε διαδικασίες διαζυγίου είτε συμμετέχετε σε μια μάχη για την επιμέλεια του παιδιού ή την υποστήριξη συζύγου, ο οικογενειακός δικηγόρος είναι ο τύπος δικηγόρου που θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία που βρίσκεται ενώπιόν σας .

Δικηγόρος αποζημιώσεων εργαζομένων

Εάν έχετε τραυματιστεί ενώ βρίσκεστε στη δουλειά ή χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ως αποτέλεσμα εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας, ένας δικηγόρος που ειδικεύεται στη νομοθεσία για τις αποζημιώσεις εργαζομένων μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα ζητήματα που αντιμετωπίζετε. όπως το μέγεθος της υπαιτιότητας του εργοδότη και το ύψος των παροχών που δικαιούστε.

Συμβασιούχος Δικηγόρος

Ένας δικηγόρος συμβάσεων ειδικεύεται στον χειρισμό ζητημάτων που προκύπτουν από συμβάσεις και μπορεί να συμβουλευτείτε για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τις συμβάσεις. Είτε δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει να υπογράψετε μια συγκεκριμένη σύμβαση είτε αν κάτι πήγε στραβά με μια σύμβαση που έχετε ήδη υπογράψει, ένας δικηγόρος που ειδικεύεται στις συμβάσεις είναι ο τύπος δικηγόρου που θα πρέπει να έχει την εμπειρία και την πείρα που απαιτείται για να σας βοηθήσει επιλύστε τα συμβατικά σας ζητήματα.

Δικηγόρος Αναπηρίας Κοινωνικής Ασφάλισης

Το σύστημα αναπηρίας κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα στο οποίο μπορείτε να πλοηγηθείτε. Ένας δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα αναπηρίας κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε βήμα στη διαδικασία αναπηρίας κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας σας σε ζητήματα επιλεξιμότητας, της άσκησης ένστασης για απόφαση άρνησης παροχών και της αντιμετώπισης της μείωσης ή του τερματισμού της

Διαβάστε  Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο για την υπόθεση σας

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *