Ιδέες για διακόσμηση σπιτιού για έπιπλα

Ιδέες για διακόσμηση σπιτιού για έπιπλα

Σίγουρα έχετε δει ξανά και ξανά κάποιες από τις ίδιες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού: Εννοώ ότι ζούμε στο 2019. Αλλά αν ψάχνετε για κάτι καινούργιο για να ομορφύνετε το χώρο σας, γιατί να μην δοκιμάσετε μια από αυτές τις ιδέες; Είναι όλες αρκετά απλές ώστε ο καθένας να μπορεί να τις κάνει και θα κάνουν το σπίτι σας να δείχνει φρέσκο και καινούργιο!

Βάψτε τους τοίχους σας σε διαφορετικό χρώμα.

  • Βάψτε τους τοίχους σας σε διαφορετικό χρώμα.
  • Επιλέξτε ένα χρώμα που σας κάνει ευτυχισμένους και βάψτε όλους ή τους περισσότερους τοίχους του σπιτιού σας σε αυτό το χρώμα. Μπορεί να είναι τόσο απλό: αν θέλετε να κάνετε μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του σπιτιού σας, βάψτε το! Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας άμεση προσωπικότητα (και ενδεχομένως να αυξήσετε και την αξία του).
  • Όταν επιλέγετε χρώματα για τα δωμάτια, προσπαθήστε όχι μόνο να σκεφτείτε ποιες αποχρώσεις θα ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και να εξετάσετε αν ταιριάζουν με τα έπιπλα ή άλλα αντικείμενα μέσα σε αυτούς τους χώρους – για παράδειγμα, αν υπάρχουν ορισμένα έπιπλα ή έργα τέχνης που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, τότε αυτά θα πρέπει μάλλον να παραμείνουν ως μέρος οποιουδήποτε νέου σχεδίου διακόσμησης, εφόσον εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται τακτικά από όλους όσους ζουν εκεί.

Αλλαγή της τοποθέτησης των επίπλων σας.

Αν θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση του σπιτιού σας, δοκιμάστε να αλλάξετε την τοποθέτηση των επίπλων σας. Αν έχετε μικρό χώρο και χρειάζεστε περισσότερο χώρο, σκεφτείτε να μετακινήσετε τα κομμάτια ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, αντί να έχετε ένα τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ ή την καρέκλα σας, δοκιμάστε να το τοποθετήσετε απέναντί τους–ίσως εκπλαγείτε με το πόσο θα ανοίξει το δωμάτιο!

Διαβάστε  Γιατί πρέπει να ανακαινίσετε το ακίνητό σας

Αν υπάρχει υπερβολική ακαταστασία σε ένα σημείο του σπιτιού σας (ή αν απλώς υπάρχουν πάρα πολλά δωμάτια), δοκιμάστε να μετακινήσετε κάποια πράγματα σε ένα άλλο σημείο όπου δεν θα καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο ή δεν θα αποσπούν την προσοχή από άλλα αντικείμενα διακόσμησης. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε κομμάτια μέσα σε ένα δωμάτιο – για παράδειγμα, αν υπάρχει μια επιπλέον καρέκλα που δεν χρησιμοποιείται συχνά, αλλά θα φαινόταν υπέροχη κοντά σε έναν άδειο τοίχο πάνω από ένα τζάκι κάπου αλλού στο σπίτι… τότε γιατί να μην την τοποθετήσετε εκεί;

Προσθέστε τέχνη σε έναν κενό χώρο στον τοίχο σας.

Προσθέστε τέχνη σε έναν κενό χώρο στον τοίχο σας.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν πίνακα ζωγραφικής ή μια εκτύπωση σε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα τέχνης και να την κρεμάσετε, αλλά αν ψάχνετε για κάτι πιο προσωπικό και ουσιαστικό, δοκιμάστε μια από αυτές τις ιδέες:

  • Κρεμάστε έναν καθρέφτη! Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και κάνουν τα μικρά δωμάτια να μοιάζουν μεγαλύτερα. Δίνουν επίσης την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει περισσότερος χώρος (κάτι που είναι καλό αν ζείτε σε διαμέρισμα χωρίς παράθυρα). Αν υπάρχουν ήδη καθρέφτες στο δωμάτιο όπου θέλετε να κρεμάσετε αυτόν, τοποθετήστε τον απέναντι από αυτούς, ώστε να μην δημιουργείται υπερβολική αντανάκλαση.
  • Κρεμάστε ένα ημερολόγιο! Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε σημαντικές ημερομηνίες, όπως τα γενέθλια, επετείους και άλλες ειδικές περιστάσεις κατά τη διάρκεια του έτους χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο στο γραφείο σας ή στην επιφάνεια του τραπεζιού σας, το οποίο επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση, ενώ παράλληλα μπορείτε να βλέπετε όλα τα περιεχόμενά του ταυτόχρονα, όταν χρειάζεται περισσότερο κατά τις στιγμές εκείνες που χρειαζόμαστε υπενθυμίσεις για το τι μας περιμένει, αντί να παρακολουθούμε μόνο νοητικά και μόνο, γεγονός που τείνει προς το να ξεχνάμε λεπτομέρειες όπως αυτές με την πάροδο του χρόνου πολύ συχνά, παρά όχι λόγω του ότι απλά συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα γύρω μας κάθε μέρα, γεγονός που καθιστά αδύνατο μερικές φορές ακόμη και μετά από προσεκτική προσπάθεια να θυμόμαστε τα πάντα σωστά, αφού ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να κρατήσει τα πάντα τέλεια για πάντα παρά το πόσο σκληρά μπορεί να προσπαθήσουμε διαφορετικά με αποτέλεσμα να χάνουμε την πορεία μας κάπου στην πορεία μέχρι τελικά να συνειδητοποιήσουμε αργότερα στην πορεία ότι έχουμε ξεχάσει κάτι σημαντικό κατά τη διάρκεια προηγούμενων σταδίων οδηγώντας μας πάλι σε σύγχυση προσπαθώντας ξανά τώρα γνωρίζοντας καλύτερα τι χρειάζεται προσοχή πρώτα πριν προχωρήσουμε πιο μπροστά αντί να ξεκινήσουμε από την αρχή εντελώς από την αρχή πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερο άγχος από ό, τι χρειάζεται ανάλογα με τις συνθήκες που εμπλέκονται παρακάτω
Διαβάστε  4 Λόγοι για να Επισκεφτείς την Κέρκυρα

Διακοσμήστε με φυτά και λουλούδια.

Το σπίτι σας είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σας, οπότε είναι λογικό να θέλετε να το διακοσμήσετε με τρόπο που να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε φυτά και λουλούδια. Τα φυτά μπορούν να προσθέσουν χρώμα και ζωή σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, αλλά συνοδεύονται και από κάποια πλεονεκτήματα: είναι εύχρηστα για τα μάτια (και τη μύτη), βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι σας και το κάνουν πιο άνετο για όλους όσους ζουν εκεί, και μπορούν να κάνουν ακόμη και μικρούς χώρους να μοιάζουν πιο ευρύχωροι προσφέροντας κάθετο ενδιαφέρον. Τα λουλούδια όπως τα τριαντάφυλλα ταιριάζουν παντού από εξοχικά, βασικές κατοικίες μέχρι και σε μεταλλικούς οικίσκους.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα φυτά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκλεκτική εμφάνιση, ενώ παράλληλα εκπέμπετε έναν αέρα ηρεμίας και χαλάρωσης – κάτι που ακούγεται σαν αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε όλοι μας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά!

Διακοσμήστε με διακοσμητικά αντικείμενα

Η ακαταστασία κάνει κακό στην υγεία σας. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε αγχωμένοι, να προκαλέσει ατυχήματα και να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται ακατάστατο. Η ακαταστασία δυσκολεύει επίσης τη χαλάρωση, επειδή πάντα ψάχνετε για κάτι.

Η ακαταστασία είναι σημάδι κακής οργάνωσης και δεξιοτήτων προγραμματισμού, οι οποίες είναι απαραίτητες δεξιότητες σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, των σχέσεων και της υγείας.

Καταργήστε την ακαταστασία

Αν το κομοδίνο σας είναι γεμάτο με αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Οργανώστε τα αντικείμενα στο κομοδίνο σας ανά είδος αντικειμένου και τοποθετήστε τα σε καλάθια ή δοχεία, ώστε όλα να έχουν τη δική τους θέση. Αν έχετε μικρά αντικείμενα όπως συνδετήρες, στυλό και ψαλίδια στο κομοδίνο σας, χρησιμοποιήστε δοχεία για κάθε κατηγορία. Για παράδειγμα: ένα δοχείο μπορεί να περιέχει λαστιχάκια- ένα άλλο μπορεί να αποθηκεύει συνδετήρες- ένα άλλο μπορεί να περιέχει στυλό και μολύβια. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο (όπως ένα λαστιχάκι), όλα αυτά τα αντικείμενα θα είναι εύκολο να τα δείτε ταυτόχρονα αντί να είναι διάσπαρτα παντού!

Διαβάστε  Γαστρονομικό Ταξίδι στα εδέσματα της Κέρκυρας

Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μην υπερπληρώνετε τα συρτάρια με πράγματα όπως βιβλία ή περιοδικά, επειδή αυτό κάνει την πρόσβαση σε άλλα πράγματα που είναι αποθηκευμένα μέσα πιο δύσκολη από ό,τι χρειάζεται – ειδικά αν αυτά τα συρτάρια είναι αρκετά ρηχά, όπου το περιεχόμενο μπορεί να πέσει έξω όταν ανοίγουν πλήρως – πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακαταστασία πολύ γρήγορα!

Οργανώστε το κομοδίνο σας: Τοποθετήστε νέες κουρτίνες ή περσίδες.

  • Εγκαταστήστε νέες κουρτίνες ή περσίδες.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχουν το σωστό μήκος και πλάτος.
  • Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχουν το σωστό χρώμα και υλικό!
  • Αν αισθάνεστε τολμηροί, δοκιμάστε κάτι νέο με τις θεραπείες παραθύρων σας, εγκαθιστώντας μια εντυπωσιακή ράβδο κουρτίνας ή ένα κάλυμμα που θα προσθέσει στυλ και προσωπικότητα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Δοκιμάστε κάτι νέο για να διακοσμήσετε το σπίτι σας!

Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε διαφορετικό χρώμα, να αλλάξετε τη θέση των επίπλων σας και να προσθέσετε τέχνη σε ένα κενό σημείο του τοίχου σας. Μπορείτε να διακοσμήσετε με φυτά και λουλούδια διακοσμητικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας ενέπνευσε να αναλάβετε δράση και να δοκιμάσετε κάτι νέο για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό ή περίπλοκο – απλά λίγη δημιουργικότητα θα σας βοηθήσει πολύ!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *