Μετακόμιση με Κατοικίδια – Ποια τα σημεία κλειδιά

Μετακόμιση με Κατοικίδια

Η μετακόμιση είναι ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα στη ζωή ενός ατόμου και δεν είναι τόσο διαφορετικό για τα κατοικίδια. Είτε μετακινείστε σε όλη τη χώρα είτε στην άλλη άκρη του κόσμου, τα κατοικίδια σας θα πρέπει να περάσουν από μια τεράστια προσαρμογή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία μετακίνησης όσο το δυνατόν πιο ομαλή για εσάς και τους γούνινο συντρόφους σας:

1. Κρατήστε τα κατοικίδιά σας ήρεμα

Τα ζώα μπορούν να αισθανθούν το άγχος που περνάτε καθώς βιάζεστε να τα μαζέψετε. Εάν δεν μπορείτε να τους κρατήσετε σε έναν ήσυχο χώρο μακριά από όλο το χάος, επιβραδύνετε και παραμείνετε ήρεμοι για να κρατήσετε το άγχος τους μακριά.

2. Εξοικείωση του μικρού σας φίλου με το Κλουβί

Εάν τα κατοικίδιά σας ταξιδεύουν σε ένα ένα κλουβί κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης μεγάλων αποστάσεων, πρέπει να βολευτούν με αυτό πριν από τη μετακόμιση. Δώστε στα ζώα σας αρκετές ημέρες για να εγκλιματιστούν σε ένα ρείθρο ή ένα κλουβί, ώστε να μην φοβηθούν όταν είναι ώρα να φύγουν.

Συμβουλές και κόλπα μετακόμισης από τους επαγγελματίες

3. Ετοιμάστε ένα ιατρικό κιτ

Πολλά μπορεί να πάνε στραβά κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης όταν εμπλέκονται κατοικίδια. Ένα κιτ πρώτων βοηθειών, σχεδιασμένο μόνο για τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς σας, σας προετοιμάζει για απρόσμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ορισμένες απαραίτητες προμήθειες περιλαμβάνουν απορροφητικές γάζες, κολλητική ταινία, μπάλες βαμβακιού ή μπατονέτες, υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%, παγοκύστες και πετσέτες. Έχετε τον αριθμό τηλεφώνου του κτηνιάτρου σας.

Διαβάστε  Μεταφορές μετακομίσεις Γλυφάδα - Βρες Μεταφορική δίπλα σου

4. Ενημερώστε τις ετικέτες τους

Δεν έχει σημασία αν το νέο σας σπίτι βρίσκεται σε μικρή απόσταση ή αν πρέπει να επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο. Υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα τα κατοικίδιά σας να ξεφύγουν ή να χαθούν την ημέρα που μετακινούνται. Βεβαιωθείτε ότι τα γιακά τους έχουν μια ετικέτα αναγνώρισης με το όνομά σας και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, ώστε να μπορείτε να επανενωθείτε γρήγορα εάν κάτι πάει στραβά. Ακόμα και αν είστε σε διαδικασία για μεταφορές με μικρό φορτηγό, πάλι πρέπει να είστε προσκεκτικοί.

5. Φροντίστε τα

Αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλα τα ζώα, αλλά το να λούζετε τα κατοικίδιά σας και να βουρτσίζετε τη γούνα τους είναι ένα υπέροχο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από μια μετακόμιση. Εάν έχετε σκύλο, κόψτε τα νύχια του. Τα μακριά, απεριποίητα νύχια δεν είναι μόνο επώδυνα για τον σκύλο, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν τα νέα σας πατώματα.

6. Κανονίστε για ένα οδικό ταξίδι φιλικό προς τα κατοικίδια

Η οδήγηση με γούνινους φίλους απαιτεί κάποιο προγραμματισμό. Περιμένετε να κάνετε διαλείμματα στο μπάνιο και βόλτες στη διαδρομή. Εάν τα κατοικίδιά σας πάθουν ναυτία, ταΐστε τα μερικές ώρες πριν την οδήγηση. Μερικά απαραίτητα που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας: μια ζώνη αυτοκινήτου, φορητά παιχνίδια, ένα μπολ με νερό που δεν χυθεί και μερικά ελαφριά σνακ. Αν ψάχνετε τοπικά για μεταφορές στην Αγία Παρασκευή, μελετήστε προσεκτικά κριτικές και συστάσεις.

Μετακόμιση Γραφείου – Το Σχέδιο των Ειδικών

7. Σχέδιο για μια ασφαλή πτήση

Οι διεθνείς κινήσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Εξοικειωθείτε με τους κανόνες και τους κανονισμούς της αεροπορικής σας εταιρείας για τα ιπτάμενα κατοικίδια. Τα μικρά σκυλιά και οι γάτες μπορούν να μεταφερθούν σε ένα μεταφορέα κάτω από το κάθισμά σας κατά τη διάρκεια μιας πιο εμπορικής πτήσης.

Διαβάστε  Μετακόμιση και Πακετάρισμα - Κινηθείτε Στρατηγικά

Μεγαλύτερα κατοικίδια πάνε στον χώρο φόρτωσης ενός αεροπλάνου. Αποφύγετε τη φαρμακευτική αγωγή του ζώου σας πριν από την πτήση. Σε αυξημένες πιέσεις υψομέτρου, τα ναρκωμένα κατοικίδια μπορεί να παρουσιάσουν θανατηφόρες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές.

8. Λάβετε επαγγελματική βοήθεια

Οι επαγγελματίες μετακομιστές έχουν χρόνια εμπειρίας στη μετεγκατάσταση κατοικίδιων ζώων. Βεβαιωθείτε ότι ο μεταφορέας σας έχει καλά διαπιστευτήρια και προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές που ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μετακόμιση γκαρσονιέρας ή μεγάλη μετακόμιση.

9. Ερευνήστε και βρείτε έναν νέο κτηνίατρο

Οι πρώτες μέρες σας σε ένα νέο σπίτι θα είναι πολύ πιο εύκολες αν γνωρίζετε ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Μπορείτε είτε να ζητήσετε μια σύσταση από τον τρέχοντα κτηνίατρό σας είτε να ρωτήσετε στη νέα σας κοινότητα για προτάσεις.

10. Βοηθήστε τους να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον

Ακριβώς επειδή έχετε φτάσει στον προορισμό σας δεν σημαίνει ότι τα κατοικίδιά σας είναι έτοιμα να εγκατασταθούν. Κάντε τους μια ξενάγηση στο σπίτι και κάντε τα για μεγάλες, αργές βόλτες στη γειτονιά, ώστε να αισθάνονται άνετα στο νέο περιβάλλον.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *