Λογιστής ή Λογιστικό Πρόγραμμα; Απαντάμε με Ευθύτητα

εμπειρος λογιστης

Εάν πιστεύετε ένθερμα στη λογιστική DIY, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε λογιστικό λογισμικό για να διατηρήσετε τα οικονομικά σας αρχεία, να παρακολουθείτε τις ταμειακές ροές της εταιρείας σας και τον ισολογισμό. Μαζί με την τήρηση των βιβλίων σας σε τάξη, υπάρχουν αυστηρές οδηγίες που ορίζονται από τον νόμο που υπαγορεύουν το πρότυπο στο οποίο πρέπει να τηρούνται τα λογιστικά αρχεία. Μπορεί να βρεθείτε στο σταυροδρόμι και να σκέφτεστε αν θα πληρώσετε για εκτεταμένη λογιστική υποστήριξη ή για συνδρομή σε διαδικτυακό λογιστικό λογισμικό. Σας ενημερώνουμε για τις βασικές σκέψεις που πρέπει να κάνετε πριν δεσμευτείτε σε έναν λογιστή ή επιλέξετε μια συνδρομή σε λογιστικό λογισμικό.

Οφέλη από τη χρήση λογιστή

Ένας λογιστής θα χρησιμοποιήσει τις οικονομικές του γνώσεις και την εμπειρία για να διασφαλίσει ότι οι οικονομικές σας υποθέσεις είναι σε τάξη και ότι τηρούνται όλες οι προθεσμίες.

Θα συντάξουν και θα ελέγξουν τα στατιστικά στοιχεία για να διασφαλίσουν ότι αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και θα προτείνουν καλύτερους τρόπους αποτελεσματικής λειτουργίας, βοηθώντας σας να διατηρήσετε περισσότερα από τα κέρδη σας. Λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πρόσφατες φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως τα δικαιώματα για το σχετικό φορολογικό έτος, θα μπορούν να σας ενημερώσουν για τις εξελίξεις του κλάδου και τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία. Αν ψάξετε λογιστικό γραφείο Αθήνα, να είστε προσεκτικοί. Δεν είναι όλα τα γραφεία στο ίδιο επίπεδο.

Εάν είστε έμπειροι στη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων της επιχείρησης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα έμπειρο χέρι μπορεί να σας ελέγξει τη λογική εξετάζοντας την εργασία σας με φρέσκο μάτι, διορθώνοντας τυχόν σφάλματα πριν υποβληθούν οι πληροφορίες. Καθώς θα γνωρίζουν τη μορφή που απαιτείται, θα μπορούν να διασφαλίσουν ότι πληροίτε τα απαιτούμενα πρότυπα αναφοράς.

Διαβάστε  Πόσο κοστίζει το SEO; Αναλυτικός Οδηγός

Οφέλη από τη χρήση διαδικτυακού λογιστικού λογισμικού

Το έξυπνο λογισμικό λογιστικής cloud διευκολύνει την καταγραφή βασικών οικονομικών πληροφοριών, ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε καθοδήγηση από έναν λογιστή για να διασφαλίσετε ότι κάνετε τους σωστούς υπολογισμούς και ότι ακολουθείτε τις σχετικές προθεσμίες κατά την υποβολή των εγγράφων.

Η διαδικτυακή λογιστική σας πλατφόρμα θα πρέπει να μπορεί να μεταδίδει οικονομικά δεδομένα απευθείας, χωρίς μεσάζοντα, εκτός εάν πρόκειται για λογισμικό γεφύρωσης. Αυτό γίνεται για να ενθαρρύνει το όραμα που καθορίζει ο νόμος για να δημιουργήσει ένα «πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα για τη διατήρηση του ΦΠΑ». Η ευκολία χρήσης διαδικτυακού λογιστικού λογισμικού ως αποτέλεσμα της έξυπνης πλοήγησης, της γλώσσας χωρίς ορολογία και των αυτοματοποιημένων προτύπων μπορεί να σημαίνει ότι ακόμη και τα λιγότερο έμπειρα χέρια μπορούν να ασχοληθούν με τη λογιστική.

Εάν αισθάνεστε σίγουροι, επωφεληθείτε από τυχόν δωρεάν δοκιμές πριν πάρετε την απόφασή σας. Αν θέλετε επαγγελματία κόντα σας αναζητήστε τοπικά όπως λογιστικό γραφείο καλλιθέα.

Οφέλη από το συνδυασμό τεχνογνωσίας με λογισμικό cloud

Υπάρχουν εξειδικευμένα πακέτα λογιστικής που συνδυάζουν αποκλειστική υποστήριξη από λογιστή και πρόσβαση σε λογιστικό λογισμικό. Εάν ξεκινάτε και θέλετε ένα χέρι βοήθειας, η συνδυαστική προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε μια ιδανική μέση λύση. Οι λογιστές που προσφέρουν ένα πακέτο σταθερής αμοιβής θα περιλαμβάνουν συνήθως πρόσβαση σε λογισμικό λογιστικής cloud, που αντιπροσωπεύει την αξία για τα χρήματα, καθώς θα μπορούσατε να ζήσετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για αρχάριους, 

Σάς δίνει την ελευθερία να διατηρείτε τον έλεγχο των δεδομένων σας με έναν τελικό έλεγχο από τον λογιστή σας. Η απόφασή σας θα βασίζεται στην κατανόησή σας και στο επίπεδο της εμπειρίας σας, επομένως αυτό θα διαφέρει για κάθε άτομο. Μιλήστε με έναν λογιστή ανακαλύπτοντας ποιο επίπεδο υποστήριξης χρειάζεστε και πάρτε την απόφασή σας ανάλογα.

Διαβάστε  Πως να μπείτε στο Google News - Οδηγός

Στο Pasignosto, παραθέτουμε μόνο τους λογιστές με τις καλύτερες επιδόσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βάση την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και το επίπεδο τεχνογνωσίας, επιτρέποντάς σας να φιλτράρετε σε τοπικό επίπεδο.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *