Οργάνωση Μετακόμισης – Ακολουθήστε τους Ειδικούς

οργανωση μετακομισης

Η μετακόμιση στο σπίτι και η συσκευασία ενός βαν δεν είναι κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα. Όταν κοιτάτε για μεταφορά σε έπιπλα, μπορείτε να νοικιάσετε ένα φορτηγό για να σας βοηθήσει να μεταφέρετε τα τιμαλφή σας από το Α στο Β και είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να επιλέξετε να νοικιάσετε ένα φορτηγό με οδηγό ή ίσως χωρίς. Σήμερα θα μοιραστούμε τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να προετοιμαστείτε για την ημέρα της μετακόμισής σας, πώς να πακετάρετε σωστά και ακόμη και πώς να ξεφορτώνετε! Γνωρίζοντας όλες αυτές τις συμβουλές για την οργάνωση μετακόμισης, θα νιώσετε πολύ πιο προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να εξασφαλίσετε ότι η ξεχωριστή μέρα σας θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Οργάνωση Μετακόμισης – Κράτηση εκ των προτέρων

Εάν μπορείτε, φροντίστε να μάθετε νωρίτερα παρά αργότερα πότε το ακίνητό σας θα είναι έτοιμο για μετακόμιση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για το κινούμενο φορτηγάκι σας, σημειώνοντας ένα ακόμη πράγμα από τη λίστα υποχρεώσεών σας και, ενδεχομένως, εξοικονομώντας σας λίγα μετρητά! ΣΥΜΒΟΥΛΗ BONUS – Ξεκινήστε να ετοιμάζετε τις συσκευασίες σας όμορφα και νωρίς, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσα κουτιά έχετε, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να νοικιάσετε το κατάλληλο βαν. Δεν θέλετε ένα φορτηγάκι που είναι πολύ μεγάλο ή καθόλου αρκετό χώρο! H μετακόμιση στην Αθήνα χρειάζεται σχέδιο.

Διαβάστε  Μετακόμιση Γραφείου - Το Σχέδιο των Ειδικών

Ετοιμαστείτε και ξεκινήστε να μαζεύετε

Το να πακετάρετε όμορφα και νωρίς είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για μετακόμιση. Αυτή είναι μια χρονοβόρα εργασία, αλλά είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσετε μια ομαλή κίνηση της ημέρας. Προγραμματίστε την ημέρα της μετακόμισής σας Ο προγραμματισμός της ημέρας μετακόμισης είναι επίσης πολύ σημαντικός, καθώς θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για να σταθμεύσετε το φορτηγό για εσάς ή την ομάδα μετακόμισής σας για να μεταφέρετε τα αντικείμενα. Μια καλή ιδέα είναι να συνομιλείτε με τους γείτονές σας πολύ νωρίτερα, για να γνωρίζουν τυχόν πιθανές διακοπές.

Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα την ημέρα Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής συμβουλή. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για την ημέρα της κίνησης σας. Ορισμένες υπηρεσίες ενοικίασης βαν μπορεί να χρεώνουν ανά ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε λεπτό μετράει! Το να είστε έτοιμοι και αποτελεσματικοί θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει μερικές δεκάρες μακροπρόθεσμα, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι.

1. Τοποθετήστε πρώτα μεγάλα αντικείμενα

Αυτά είναι συνήθως τα αντικείμενα που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου σας. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να βάλετε μικρότερα κουτιά ανάμεσα στα κενά αργότερα, αλλά δεν θέλετε να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά δεν έχετε χώρο για διπλή ντουλάπα και σκελετό κρεβατιού!

2. Κατανείμετε το φορτίο

Θέλετε να διασφαλίσετε ότι κατανέμετε ομοιόμορφα το φορτίο σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Συσκευάζοντας και τοποθετώντας προσεκτικά τα κουτιά, η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας αλλά και κατά την αποσυσκευασία. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να βάλετε κουτιά κάτω από τις καρέκλες για να τις σταματήσετε να γλιστρούν ενώ ταξιδεύετε.

Διαβάστε  Πως να μεταφέρεις ένα Ψυγείο - Αναλυτικός Οδηγός

Διαβάστε – Μετακόμιση Γραφείου – Το Σχέδιο των Ειδικών

3. Τυλίξτε τα εύθραυστα

Δεν θέλετε να ανακαλύψετε ότι όλα τα γυαλιά ή οι ωραίες θέσεις σας έχουν σπάσει όταν ανοίγετε τις πόρτες στην άλλη άκρη. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε αυτά τα αντικείμενα πριν τα φορτώσετε στο φορτηγό. Θα θελήσετε επίσης να καλύψετε τυχόν ξύλινα αντικείμενα, όπως επιφάνειες τραπεζιών για να αποφύγετε τυχόν τυχαίες γρατσουνιές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ BONUS – Σημειώστε ξεκάθαρα τυχόν κουτιά που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι μετακινούμενοι γνωρίζουν τι είδους περιεχόμενο υπάρχει στο κουτί και είναι μια γρήγορη υπενθύμιση για τον εαυτό σας να το χειρίζεστε με προσοχή.

4. Ελέγξτε για συρτάρια και πόρτες

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε οτιδήποτε μπορεί να ανοίξει παραμένει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν συρτάρια ή πόρτες ενώ φορτώνετε και ταξιδεύετε.

5. Περιορίστε τον κενό χώρο

Εάν υπάρχει κενός χώρος στο φορτηγό σας, είναι περισσότερο από πιθανό να βιώσετε κάποια κίνηση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προσπαθήστε να σχεδιάσετε και να σκεφτείτε τον χώρο που θα χρειαστείτε όταν είστε το κατάλληλο μέγεθος βαν.

6. Μην υπερφορτώνετε!

Όλα τα φορτηγά θα έχουν ένα μέγιστο όριο φορτίου κάτω από το οποίο θα πρέπει να παραμείνετε αν δεν θέλετε δαπανηρά προβλήματα στο δρόμο. Η υπερφόρτωση του οχήματός σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα εάν δεν είστε προσεκτικοί, γι’ αυτό φροντίστε να ακούσετε τις συμβουλές από την εταιρεία μετακίνησης και εάν έχετε αμφιβολίες, ελέγξτε την πινακίδα του αριθμού αναγνώρισης οχήματος (VIN) μέσα στο φορτηγό.

Διαβάστε  Πώς να γίνεις Σοφέρ;

7. Φόρτωση σε σειρές

Η φόρτωση σε σειρές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης του χώρου σας. Συνιστάται επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε όλο το ύψος του βαν, για να βελτιστοποιήσετε πραγματικά τον χώρο που έχετε.

8. Ασφαλίστε τα αντικείμενά σας

Για να περιορίσετε την κίνηση κατά τη μεταφορά, βεβαιωθείτε ότι ασφαλίζετε τα αντικείμενά σας με ιμάντες. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από σχοινί μέχρι κορδόνια bungie. Οδήγηση με πλήρες φορτίο Τώρα που είστε όλοι γεμάτοι, το επόμενο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η οδήγηση (αν νοικιάσετε το βαν χωρίς οδηγό!). Η οδήγηση ενός γεμάτου βαν μπορεί να είναι κάτι νέο για εσάς. Επομένως, φροντίστε να είστε προσεκτικοί με την ταχύτητά σας και προσπαθήστε να αποφύγετε το βαρύ σπάσιμο όπου είναι δυνατόν. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τα αντικείμενά σας όπου πρέπει να είναι σε ένα κομμάτι.

Το τιμόνι σας μπορεί να μην είναι τόσο κοφτερό όσο έχετε συνηθίσει. Τα βαριά φορτία μπορεί να δυσκολέψουν το τιμόνι και ακόμη και να σας πάνε πιο μακριά από ό,τι περιμένατε με το επιπλέον βάρος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το κλειδί της νέας ιδιοκτησίας σας Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια περίεργη συμβουλή, ωστόσο, πολλές εταιρείες μετακόμισης μπορούν να συμφωνήσουν ότι υπήρξαν αμέτρητα ζητήματα όπου τα κλειδιά δεν έχουν συλλεχθεί εκ των προτέρων. Έχοντας τα κλειδιά μαζί σας την ημέρα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία αποσυσκευασίας θα εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *