Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα – Η Πείρα μετράει

Δικηγόρος Εργατολόγος Αθήνα

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλές νομικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να εμπλακείτε. Εάν δεν γνωρίζετε την εργατική νομοθεσία, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν έχετε υπαλλήλους που εργάζονται για την εταιρεία σας, θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα χρειαστεί να προσλάβετε δικηγόρο και να υποβάλετε κάποιες αξιώσεις σε δικαστήριο. Ωστόσο, η πρόσληψη δικηγόρου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν έχουν ιδέα πώς να το κάνουν. Ο μισθός, η εμπειρία, η εκπαίδευση και η τοποθεσία είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την πρόσληψη δικηγόρου.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε όταν προσλαμβάνετε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο.

Να διαθέτει τεχνογνωσία σε διαφορετικούς τομείς του δικαίου

Να διαθέτει τεχνογνωσία σε διαφορετικούς τομείς του δικαίου Θα σας βοηθούσε να λάβετε υπόψη και τους τομείς δικαίου στους οποίους έχει εξειδίκευση ο δικηγόρος σας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί θα προσφύγετε στο δικαστήριο όταν προκύψει οποιαδήποτε διαφωνία εργαζομένων.

Έτσι, θα βοηθούσε να προσληφθούν δικηγόροι αποζημίωσης εργαζομένων για να ασχοληθούν με ζητήματα αξίωσης. Είναι πιο καταρτισμένοι σε αυτόν τον τομέα, κυρίως επειδή αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις καθημερινά. Φυσικά, μπορείτε να προσλάβετε δικηγόρους που έχουν εξειδίκευση σε όποιον τομέα θέλετε να ασχοληθούν. Ωστόσο, είναι πάντα σκόπιμο να επιλέξετε την εξειδίκευσή τους πριν τους προσλάβετε. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος έχει εκτενή γνώση σχετικά με την εργατική νομοθεσία και τις πολιτικές των αρχών που σχετίζονται με αυτήν.

Διαβάστε  Πως ιδρύθηκε στη χώρα μας το Κτηματολόγιο;

Αυτό θα βοηθούσε την υπόθεσή σας να γίνει ισχυρότερη και πιο αξιόπιστη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Επικοινωνήστε με τους προηγούμενους πελάτες τους

Πριν υπογράψετε οποιαδήποτε σύμβαση, επικοινωνήστε πάντα με τους προηγούμενους πελάτες τους και ρωτήστε για την εμπειρία τους με τον δικηγόρο. Αυτό πρέπει να είναι το πρωταρχικό σας μέλημα ανά πάσα στιγμή όταν ψάχνετε να προσλάβετε δικηγόρο.

Δεν είναι κακή ιδέα να λαμβάνετε συστάσεις από φίλους και συγγενείς πριν προσλάβετε κάποιον που μπορεί να μην παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ή να αναλάβει υποθέσεις που δεν μπορούν να χειριστούν σωστά, οδηγώντας σε αρνητικά αποτελέσματα στο δικαστήριο. Εάν άλλα άτομα είχαν κακές εμπειρίες όταν συναλλάσσονταν με τον ίδιο δικηγόρο, θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτούς, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στο μέλλον, εάν τα πράγματα πάνε νότια ενώ αναλαμβάνετε την υπόθεσή σας για την οποία απαιτείται νομική βοήθεια. Πάντα να αναζητάτε δικηγόρους των οποίων οι προηγούμενοι πελάτες ήταν ικανοποιημένοι με την εργασία τους και θα μπορούσαν να προωθήσουν τις υποθέσεις τους με επιτυχία. Ο Δικηγόρος εργατολόγος, πάντα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει.

Να είστε ενδελεχείς με την έρευνά σας

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ερευνήσετε την εργατική νομοθεσία και να παραλάβετε κάποιους δικηγόρους.

Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σας δώσει μια λίστα με διαφορετικούς δικηγόρους που μπορούν να σας βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθούσε αν δεν προτιμούσατε το πρώτο που εμφανίζεται στη λίστα, καθώς μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβό ή χαμηλής ποιότητας.

Αντίθετα, θα βοηθούσε αν συνεχίζατε την έρευνά σας μέχρι να βρείτε αυτούς που ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς του δικαίου και να έχουν καλές κριτικές από πρώην πελάτες. Υπάρχουν ιστότοποι όπως το LinkedIn και το Facebook όπου διευθυντές προσλήψεων και άλλοι επαγγελματίες δημοσιεύουν τα προφίλ τους, μοιράζοντας πληροφορίες σχετικά με την εργασιακή τους εμπειρία και τα προσόντα τους. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε τέτοιους ιστότοπους όταν αναζητάτε δικηγόρο. Οι δικηγόροι για συντάξεις, είναι βέβαιο πως η πείρα που διαθέτουν είναι για εσάς πλεονέκτημα.

Διαβάστε  Σκέφτεστε να Σταδιοδρομήσετε στην Νομική Επιστήμη;

Ρωτήστε για τις αμοιβές τους

Υπάρχουν δικηγόροι εκεί έξω που χρεώνουν βόμβα για τις υπηρεσίες τους. Μερικοί από αυτούς δεν έχουν καμία εξειδίκευση και μπορεί να σας χρεώνουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό χωρίς κανένα λόγο, καθώς μπορεί να μην χειριστούν σωστά την υπόθεσή σας στο δικαστήριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε το διάγραμμα τιμών για να σας δώσετε πόσα χρήματα χρεώνουν ανά ώρα ή ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε εκείνους των οποίων οι τιμές είναι προσιτές και όχι εκείνους που χρεώνουν υπέρογκα ποσά έως ότου και εκτός εάν μπορέσουν να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα σε αντάλλαγμα της αμοιβής τους.

Ρωτήστε για το εργασιακό τους ιστορικό

Υπάρχουν δικηγόροι εκεί έξω που δεν ειδικεύονται μόνο στο εργατικό δίκαιο, αλλά μπορεί να συνεχίσουν την υπόθεσή σας με θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ρωτήσετε για το εργασιακό τους ιστορικό και πόση εμπειρία έχουν στο χειρισμό υποθέσεων σαν τη δική σας. Αναζητήστε κάποιον που έχει εργαστεί σε αυτόν τον τομέα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει εκτενή γνώση της εργατικής νομοθεσίας, κάτι που θα σας βοηθήσει όταν αναλάβετε την υπόθεσή σας για περαιτέρω διαδικασίες στο δικαστήριο.

Ρωτήστε για το εργασιακό τους ιστορικό

Η πρόσληψη δικηγόρου μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δαπανηρή επειδή μπορεί να ξοδεύετε τεράστια ποσά σε αμοιβές, έξοδα και άλλα πράγματα που σχετίζονται με την υποβολή νομικών αξιώσεων κατά άλλου ατόμου ή εταιρείας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσλάβει έναν καλό δικηγόρο στην αρχή για να αποφύγετε επιπλοκές στο μέλλον. Ακόμα κι αν δεν είναι κάποιος που ειδικεύεται μόνο στο εργατικό δίκαιο, ένας έμπειρος δικηγόρος θα μπορέσει να προωθήσει την υπόθεσή σας με θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε  Τι είναι το Οικογενειακό Δίκαιο

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *