Πότε να μιλήσετε με Εργατολόγο

Πότε να μιλήσετε με Εργατολόγο

Ένας εργατολόγος ενεργεί ως σύμβουλος των εργαζομένων και των εργοδοτών για θέματα που σχετίζονται με την εργατική νομοθεσία. Οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν δικηγόρους για να διασφαλίσουν ότι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματά τους, ενώ οι εργοδότες πρέπει να προστατεύονται από αξιώσεις εναντίον τους. Όταν επιλέγετε ένα, βεβαιωθείτε ότι έχουν ειδικευτεί στην εργατική νομοθεσία και την εμπειρία τους στον κλάδο. Εδώ είναι μερικές από τις περιπτώσεις που πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο εργασίας

1. Όταν γίνεται μήνυση

Ως εργοδότης, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με έναν εργατοδικηγόρο αφού ο υπάλληλος σας υποβάλει μήνυση. Θα μπορούσατε να έχετε παραβιάσει έναν από τους εργατικούς νόμους ή να έχετε αρνηθεί σε έναν εργαζόμενο κάποια από τα δικαιώματά του. ήρωας_εργατικό_νόμος Στους χώρους εργασίας, ενδέχεται να προκύψουν αντιπαραθέσεις μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου που μπορεί να απαιτήσουν την παρέμβαση δικηγόρου για την εργασία. Θα πρέπει να σημειώσετε ότι θα χρειαστείτε δικηγόρο όταν ο νυν ή πρώην εργοδότης σας απειλεί να σας μηνύσει για διάφορους λόγους.

2. Όταν υπάρχουν αλλαγές στο χώρο εργασίας

Ένας εργοδότης μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει ορισμένες πολιτικές, συστήματα και δομές που θα επηρεάσουν το εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων. Θα χρειαστείτε έναν δικηγόρο για να σας καθοδηγήσει στη μείωση των κινδύνων και των λαθών που θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Ο δικηγόρος για συντάξεις θα πρέπει να σας συμβουλεύσει για το αν θα συνεχίσετε με τις νέες αλλαγές ή όχι και εάν είναι από τα δικαιώματα του εργαζομένου.

Διαβάστε  Νομικές Ενέργειες και Προστασία των Θυμάτων Ενδοοικογενειακής Βίας

3. Όταν σε εργαζόμενο δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των αποδοχών του

Ως εργαζόμενος, είναι δικαίωμα σας να πληρώνεστε από τον εργοδότη σας.

Εάν δεν λαμβάνετε όλους τους μισθούς για τους οποίους έχετε εργαστεί, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους Εργατικούς Δικηγόρους και να λάβετε βοήθεια. Ο δικηγόρος θα σας βοηθήσει να κάνετε μήνυση στον υπάλληλο ώστε να σας πληρώσει ολόκληρα τα ποσά. Ορισμένοι εργοδότες μπορεί να χάσουν την προθεσμία για τον μισθό σας ή να μην πληρώσουν για τις ώρες που έχετε υπερφορτώσει.

4. Όταν σας ζητηθεί να υπογράψετε συμβόλαιο

Εάν ο εργοδότης σας θέλει να υπογράψετε μια σύμβαση την οποία δεν καταλαβαίνετε, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν εργατολόγο για να σας συμβουλεύσει για το αν θα την υπογράψετε ή όχι.

Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι η συμφωνία που πρέπει να υπογράψετε δεν συμμορφώνεται με τους νόμους των εργαζομένων.

5. Εάν ενημερωθείτε για έρευνες στον χώρο εργασίας σας

Διάφορα γραφεία ευρέσεως εργασίας επισκέπτονται τους χώρους εργασίας για να διερευνήσουν το εργασιακό περιβάλλον και τις πρακτικές. Όταν λαμβάνετε μια τέτοια κλήση, θα πρέπει να έχετε έναν δικηγόρο εργασίας για να σας εκπροσωπήσει κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο δικηγόρος εργατών είναι κρίσιμος σε μια τέτοια στιγμή αφού κάποια έρευνα μπορεί να προχωρήσει στα δικαστήρια.

Θα πρέπει πάντα να έχετε τις επαφές ενός αξιόπιστου δικηγόρου εργασίας για να σας βοηθήσει ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει με τον δικηγόρο εργασίας σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα της κατάστασής σας πριν προχωρήσετε στη διαδικασία. Όταν επικοινωνείτε με έναν δικηγόρο, μάθετε εάν είναι από την πολιτεία σας, καθώς η εργατική νομοθεσία είναι διαφορετική από το ένα κράτος στο άλλο. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το κόστος πρόσληψης των δικηγόρων. Εάν νιώθετε την ανάγκη να έχετε έναν δικηγόρο εργατολόγο, μη διστάσετε αλλά βρείτε έναν που θα σας βοηθήσει να λύσετε όλα τα εργασιακά σας προβλήματα.

Διαβάστε  Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο για την υπόθεση σας

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *