Ιδέες για μετακόμιση

Ιδέες για μετακόμιση

Βοηθάει να γνωρίζετε πώς να μετακομίσετε προτού αρχίσετε να συσκευάζετε, να οργανώνετε και να μετακομίζετε. Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε τι θα κάνετε με όλα αυτά τα κουτιά αφού φτάσουν στο νέο μέρος. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο για όλα αυτά, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία μεταφορέα αντί να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πόσα άτομα θα βοηθήσουν στη μετακόμιση και πόσο χρόνο έχει ο καθένας για το πακετάρισμα και το ξεπακετάρισμα.

Ξεκινήστε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πακετάρετε και να μετακινήσετε.

 • Ξεκινήστε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πακετάρετε και να μετακινήσετε.
 • Βεβαιωθείτε ότι η λίστα είναι οργανωμένη και ευανάγνωστη, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.
 • Συμπεριλάβετε όλα τα αντικείμενα που δεν θέλετε να ξεχάσετε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι δύσκολο ή ακριβό να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν.
 • Δημιουργήστε μια λίστα με τα πράγματα που μπορούν να πωληθούν ή να δωριστούν μετά τη μετακόμιση στο νέο σας σπίτι, όπως παλιά έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν λειτουργούν πλέον σωστά.
Διαβάστε  Αξίζει να Επισκεφθείτε την Κέρκυρα; 2 Λόγοι για να Επισκεφθείτε την Κέρκυρα το 2024

Χρησιμοποιήστε ταινία συσκευασίας αντί για φιστίκια συσκευασίας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταινία συσκευασίας αντί για φιστίκια συσκευασίας. Τα φιστίκια συσκευασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προστασία εύθραυστων αντικειμένων, αλλά είναι ακριβά και σπάταλα. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να καθαριστούν, οπότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε άλλους τύπους υλικών συσκευασίας όταν έρθει η ώρα για τη μετακίνησή σας. Η ταινία συσκευασίας είναι επαναχρησιμοποιήσιμη και φθηνότερη από τα φιστίκια συσκευασίας, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να εξοικονομήσει χρήματα από τις προμήθειες μετακόμισής του και παράλληλα να βοηθήσει το περιβάλλον μειώνοντας τα απόβλητα που παράγονται από τη μετακόμισή του.

Μετακινήστε όλα τα μικρά αντικείμενα σε ένα μόνο κουτί.

 • Μετακινήστε όλα τα μικρά αντικείμενα σε ένα ενιαίο κουτί.
 • Βάλτε όλα τα μεγάλα αντικείμενα σε ένα κουτί.

Συγκεντρώστε όλα τα κουτιά μεγάλων συσκευών σε ένα κουτί για κάθε συσκευή.

Συγκεντρώστε όλα τα μεγάλα κουτιά συσκευών σε ένα κουτί για κάθε συσκευή. Βάλτε ετικέτα σε κάθε κουτί με το όνομα της συσκευής που περιέχει και τοποθετήστε τα όλα σε ένα ενιαίο μέρος (όπως μια άδεια ντουλάπα), κατά προτίμηση κάτω από κάποιο είδος καλύμματος ή προστασίας από τη σκόνη και τη βρωμιά.

 • Συμβουλή: Ίσως να θέλετε να τα φυλάξετε σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ώστε να αποφύγετε την έκθεση του ηλιακού φωτός σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή βρίσκεται μέσα στα κουτιά σας.

Οργανώστε το ντουλάπι της κουζίνας σας έτσι ώστε να μπορείτε να το συσκευάσετε εύκολα.

Οργανώστε το ντουλάπι της κουζίνας σας έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τα μαζέψετε. Όταν ψάχνετε για μετακομίσεις Αθήνα αναζητήστε για προσφορές και κριτικές.

Διαβάστε  Πως να μετακομίσεις με ασφάλεια

Βάλτε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού και κρατήστε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά στο πίσω μέρος. Αποθηκεύστε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται καθόλου σε ένα κουτί ή ένα πλαστικό δοχείο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε όλα αυτά τα δοχεία το ένα πάνω στο άλλο, κάτω από το σημείο όπου κανονικά θα βρίσκονταν στο ντουλάπι σας.

Προσέξτε τι κάνετε με τα πιάτα και τα ποτήρια σας στα ντουλάπια της κουζίνας σας κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης.

 • Μην συσκευάζετε τα πιάτα και τα ποτήρια σας στο ίδιο κουτί με τα πιάτα.
 • Θα πρέπει πάντα να συσκευάζετε τα πιάτα και τα ποτήρια σε δικά τους κουτιά ή δοχεία κατά τη μετακόμιση, ακόμη και αν δεν είναι εύθραυστα. Αυτό θα τα αποτρέψει από το να σπάσουν κατά τη μεταφορά και θα κάνει το ξεπακετάρισμα πολύ πιο εύκολο όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι.
 • Χρησιμοποιήστε συσκευασίες πιάτων – έχουν διαχωριστικά που σας επιτρέπουν να στοιβάζετε πολλά πορσελάνινα κομμάτια μαζί χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χτυπήσουν το ένα πάνω στο άλλο κατά τη μεταφορά τους με φορτηγό ή αεροπλάνο (και έτσι ενδεχομένως να σπάσουν).
 • Χρησιμοποιήστε κουτιά πιάτων–αυτά είναι φτιαγμένα ειδικά για να συγκρατούν πιάτα, μπολ και φλιτζάνια ώστε να μην κροταλίζουν μέσα στο δοχείο ενώ μετακινούνται από μεταφορείς που δεν είναι αρκετά προσεκτικοί με τα φορτία τους ανά πάσα στιγμή!

Είναι επίσης υπέροχα επειδή κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, ώστε να υπάρχει κάτι κατάλληλο, ανεξάρτητα από το πόσα κομμάτια πήλινων σκευών χρειάζεστε προστασία από χτυπήματα ενώ μεταφέρονται πέρα από τα σύνορα της πολιτείας… Αν βρίσκεστε σε διαδικασία αγοράς σπιτιού, σίγουρα θα χρειαστείτε έναν δικηγόρο για ακίνητα.

Διαβάστε  Οδηγός Συγγραφής Διπλωματικής Εργασίας

Φυλάξτε τις προμήθειες μετακόμισης σε ένα μέρος, ώστε να τις βρίσκετε εύκολα όταν τις χρειάζεστε.

 • Φυλάξτε τις προμήθειες μετακόμισης σε ένα μέρος, ώστε να τις βρίσκετε εύκολα όταν τις χρειάζεστε.
 • Διατηρήστε τις προμήθειες μετακόμισής σας σε ένα μέρος, ώστε να μπορείτε να τις βρίσκετε εύκολα όταν τις χρειάζεστε.
 • Κρατήστε τις προμήθειες μετακόμισης σας σε ένα μέρος έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τις βρείτε όταν τις χρειάζεστε, γιατί αν δεν είναι σε ένα μέρος τότε δεν θα είναι εκεί όταν θέλετε να είναι εκεί και μετά όλα αυτά ήταν χαμένος χρόνος για να γράψω αυτό το άρθρο γιατί κανείς δεν θα το διαβάσει ποτέ αλλά τώρα το έγραψα ούτως ή άλλως γιατί γιατί όχι;

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα εργασίας και το κόστος της μετακόμισης με το να σκέφτεστε εκ των προτέρων.

Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε έναν κατάλογο με τα πράγματα που θέλετε να συσκευάσετε και να μετακινήσετε. Όσο πιο οργανωμένοι είστε σε αυτό το στάδιο, τόσο πιο εύκολο θα είναι όταν έρθει η ώρα – γι’ αυτό μην ξεχάσετε τα μικρά αντικείμενα όπως στυλό και γραφική ύλη!

Στη συνέχεια, πριν συσκευάσετε οτιδήποτε σε κουτιά, χρησιμοποιήστε ταινία συσκευασίας αντί για φιστίκια συσκευασίας (είναι βρώμικα). Μπορείτε επίσης να συσκευάσετε όλα τα μικρά αντικείμενα σε ένα κουτί αντί για πολλά μικρότερα – αυτό είναι καλύτερο για τη μετακίνηση καθώς και για τη μείωση του βάρους του οχήματός σας. Εάν έχετε μεγάλες συσκευές, όπως πλυντήρια ή ψυγεία, τότε προσπαθήστε να τις οργανώσετε σε ένα κουτί την καθεμία, ώστε να είναι εύκολο να μεταφερθούν όταν έρθει η ώρα για παράδοση/παραλαβή από την ομάδα μας εδώ στην [όνομα εταιρείας].

Τέλος, αν έχει μείνει κάτι, αφού βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν συσκευαστεί σωστά, τότε δοκιμάστε να οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας έτσι ώστε αυτά τα αντικείμενα να μπορούν εύκολα να βγουν όταν χρειαστεί μετά την ημέρα της μετακόμισης, απλά βγάζοντας κάθε συρτάρι ξεχωριστά και όχι έχοντας τα πάντα στοιβαγμένα μέσα μαζί!

Συμπερασματικά

Η μετακόμιση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι οργανωμένα πριν αρχίσετε να πακετάρετε. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να κάνετε τη μετακόμισή σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *