Τι είναι το Οικογενειακό Δίκαιο

Οικογενειακό Δίκαιο

Το οικογενειακό δίκαιο είναι ένας τομέας του δικαίου που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση σε όσους δεν έχουν εμπειρία σε αυτό. Το οικογενειακό δίκαιο καλύπτει πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των διαζυγίων και των υποθέσεων επιμέλειας παιδιών. Επιπλέον, το οικογενειακό δίκαιο καλύπτει και άλλα πράγματα, όπως η υιοθεσία, οι ενδοοικογενειακές συμβιώσεις και τα προγαμιαία συμφωνητικά. Οι υποθέσεις αυτές μπορεί να είναι πολύπλοκες επειδή συχνά αφορούν παιδιά και περιουσιακές διαφορές. Εάν περνάτε διαζύγιο ή έχετε άλλο ζήτημα οικογενειακού δικαίου που αφορά παιδιά, περιουσία ή χρέη, τότε μπορεί να χρειαστεί να προσλάβετε δικηγόρο για να σας βοηθήσει να εκπροσωπήσετε τα συμφέροντά σας στο δικαστήριο.

Το οικογενειακό δίκαιο είναι ένα πολύπλοκο πεδίο δικαίου.

Το οικογενειακό δίκαιο είναι ένας πολύπλοκος τομέας του δικαίου. Το οικογενειακό δίκαιο περιλαμβάνει πολλούς τομείς του δικαίου, όπως το διαζύγιο και η επιμέλεια των παιδιών, η υιοθεσία, η πατρότητα και η διατροφή. Εάν αντιμετωπίζετε οικογενειακά ζητήματα στη ζωή σας ή στη ζωή των γύρω σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια βήματα πρέπει να γίνουν προκειμένου η υπόθεσή σας να εξελιχθεί ομαλά.

Μπορείτε να προσλάβετε έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου για να σας βοηθήσει με ένα διαζύγιο ή άλλη διαφορά που αφορά παιδιά, περιουσία ή χρέη.

Ένας δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί να σας βοηθήσει με διαδικασίες διαζυγίου, επιμέλειας και διατροφής παιδιών, διανομής περιουσίας και άλλων διαφορών που αφορούν παιδιά.

Διαβάστε  Πως θα βρω καλό δικηγόρο - Ο Απόλυτος Οδηγός

Εάν βιώνετε διαζύγιο ή άλλη διαφορά που αφορά παιδιά, περιουσία ή χρέη (όπως διατροφή), ένας δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια εξηγώντας σας τη διαδικασία και εκπροσωπώντας τα συμφέροντά σας στο δικαστήριο, εάν χρειαστεί. Εκτός από το χειρισμό των ίδιων των διαζυγίων, πολλοί δικηγόροι ειδικεύονται στην παροχή βοήθειας σε άλλες διαφορές που προκύπτουν όταν οι άνθρωποι χωρίζουν ο ένας από τον άλλον – συμπεριλαμβανομένων των μαχών για την επιμέλεια των παιδιών σχετικά με το ποιος γονέας έχει ποια δικαιώματα επί των παιδιών τους- τις πληρωμές διατροφής των παιδιών, ώστε κάθε γονέας να συμβάλλει οικονομικά στη φροντίδα των παιδιών του- τις πληρωμές συζυγικής διατροφής (γνωστής και ως διατροφής) από τον έναν σύζυγο στον άλλο, όταν κατά τη διάρκεια του γάμου υπήρξε μικρό ή καθόλου εισόδημα- το μοίρασμα περιουσιακών στοιχείων, όπως αυτοκίνητα/σπίτια/τραπεζικοί λογαριασμοί κ.λπ.; καθορισμός του ποιος παίρνει ποιο ποσοστό κάθε περιουσιακού στοιχείου με βάση παράγοντες όπως η διάρκεια του γάμου κ.λπ.- βοήθεια του ενός μέρους να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Εσόδων του Καναδά εάν έχει αδήλωτο εισόδημα κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει παραγραφή για τους ελέγχους της CRA εφόσον κάποιος δεν προσέλθει πρώτα οικειοθελώς- διαπραγμάτευση συμφωνιών μεταξύ δικηγόρων που εκπροσωπούν και τις δύο πλευρές

Ένας δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει εάν ο σύζυγός σας σας εγκατέλειψε ή υπέβαλε αίτηση διαζυγίου χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Εάν ο σύζυγός σας σας εγκατέλειψε ή υπέβαλε αίτηση διαζυγίου χωρίς τη συγκατάθεσή σας, ένας δικηγόρος οικογενειακού δικαίου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Οι δικηγόροι οικογενειακού δικαίου έχουν εμπειρία στην εκπροσώπηση πελατών σε περιπτώσεις όπου το ένα μέρος μπορεί να έχει ενεργήσει δόλια ή άδικα κατά τη διάρκεια του γάμου. Μπορούν να σας συμβουλεύσουν σχετικά με το πώς να προχωρήσετε με την υπόθεσή σας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την κατάθεση ανταπαιτήσεων κατά των ισχυρισμών του/της συζύγου σας (για παράδειγμα, εάν είπε ψέματα για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της σχέσης τους). Ένας εξειδικευμένος δικηγόρος θα διασφαλίσει ότι όλα τα δικαιώματά σας θα διαφυλαχθούν κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι όποιες αποφάσεις του δικαστηρίου θα είναι δίκαιες και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Διαβάστε  Νομικές Ενέργειες και Προστασία των Θυμάτων Ενδοοικογενειακής Βίας

Θα πρέπει να προσλάβετε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου εάν χρειάζεστε οδηγίες για το πώς να προχωρήσετε με την αίτηση διαζυγίου, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Εάν σκέφτεστε να πάρετε διαζύγιο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι δικηγόρων που ειδικεύονται στο οικογενειακό δίκαιο. Ο πιο συνηθισμένος τύπος δικηγόρου είναι ο δικηγόρος που συνεργάζεται με τους πελάτες σε αμφισβητούμενα διαζύγια. Εάν το διαζύγιό σας είναι αμφισβητούμενο, αυτό σημαίνει ότι το ένα ή και τα δύο μέρη διαφωνούν σχετικά με το πώς πρέπει να επιλυθούν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χωρισμού (π.χ. επιμέλεια παιδιών και δικαιώματα επίσκεψης).

Εάν το διαζύγιό σας δεν είναι αμφισβητούμενο, τότε η πρόσληψη δικηγόρου μπορεί να μην είναι απαραίτητη για την περίπτωσή σας, διότι μπορείτε να εκπροσωπήσετε τον εαυτό σας αντ’ αυτού. Ωστόσο, εάν υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα παιδιά ή τον διαχωρισμό της περιουσίας που πρέπει να επιλυθούν μέσω δικαστικής διαδικασίας, τότε η πρόσληψη νομικού συμβούλου θα είχε νόημα, δεδομένου ότι τα θέματα αυτά μπορεί να γίνουν γρήγορα περίπλοκα χωρίς την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων από κάποιον που ξέρει τι κάνει!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *